Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Cavendish, egalul lui Darrigade şi Armstrong

Mark Cavendish se gândea la a 22-a victorie a carierei în Turul Franţei încă dinainte de a o obţine pe a 21-a, la Tournai. Britanicul este un om al recordurilor şi al numerelor, iar vineri a mai bifat o bornă majoră în cariera sa. Mai importantă decât performanţa lui este maniera în care a campionul mondial a realizat-o. Beneficiind în sfârşit de ajutorul echipei sale, cu Bradley Wiggins în rol de “lansator”, Cavendish a oferit unul dintre cele mai spectaculoase şi frumoase sprinturi din viaţa sa, ce va intra cu siguranţă în istoria Turului Franţei.

Succesul rutierului din Insula Man, unul dintre momentele de top ale acestei ediţii, ar putea reprezenta un punct de plecare extrem de important pentru viitorul apropiat al britanicului, care şi-a regăsit încrederea şi viteza impresionantă cu doar opt zile înainte de cursa pe şosea de la Jocurile Olimpice. Practic, prin victoria de vineri, Cavendish a spulberat neîncrederea cu care începuse să fie privit de ceilalţi în ultimele două săptămâni.

Pentru mine, Mark Cavendish a redevenit principalul favorit la medalia de aur la Londra, în ciuda faptului că se va prezenta acolo la doar şase zile de la finalul Marii Bucle, iar cursa olimpică este întotdeauna ciudată. Totuşi, nu trebuie uitat că îi va avea alături pe Bradley Wiggins, Chris Froome, Ian Stannard şi David Millar, iar aceştia pot controla perfect ostilităţile, pentru a-l aduce la final în cea mai bună poziţie (Copenhaga 2011 e exemplul ideal).

Şi ca să mă leg puţin de statistici, Mark Cavendish tocmai i-a egalat la numărul de victorii în Turul Franţei pe Lance Armstrong şi André Darrigade. Despre acesta din urmă, Raphaël Géminiani a spus că a fost cel mai mare sprinter francez al tuturor timpurilor, un ciclist recunoscut nu doar pentru capacitatea sa de a accelera devreme, dar şi pentru spectacolul pe care îl dădea de fiecare dată când avea ocazia. Aflat acum pe locul patru într-un clasament al succeselor din Le Tour, Cavendish îi are în vizor pe André Leducq (25) şi Bernard Hinault (28), însă ceva îmi spune că rutierul lui Sky se gândeşte şi că recordul lui Eddy Merckx, de 34 de victorii, îi e perfect accesibil.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: