Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2012: etapa a XVIII-a

Opt evadări au reuşit până acum la această ediţie şi sunt şanse mari ca vineri, la Brive-la-Gaillarde, să fie consemnată a noua. Cu un profil valonat şi patru căţărări de categorie inferioară, runda a 18-a propune un traseu ideal pentru rutierii slab clasaţi la general, al căror singur obiectiv a mai rămas un succes de etapă. Francezii, dar şi cicliştii veniţi de la echipe care nu s-au făcut remarcate prin nimic la această ediţie a Marii Bucle, vor încerca să plece în evadare, însă nu ar trebui să mire nici prezenţa lui Peter Sagan acolo, deşi este destul de greu de crezut că slovacul va fi lăsat de alte formaţii să meargă în faţă, în condiţiile în care ar deveni principalul favorit la victorie.

În ceea ce-i priveşte pe oamenii de general, etapa de vineri va fi una de odihnă şi de recuperare, unicul lor obiectiv fiind evitarea accidentărilor. În plus, primii 12 clasaţi vor fi cu gândul şi la economisirea forţelor pentru contratimpul individual de sâmbătă, care mai poate aduce câteva reglaje în clasamentul final. Un loc bun acolo nu e important doar pentru gloria personală, ci şi pentru a aduna puncte preţioase în ierarhia World Tour, datorită cărora şi-ar putea găsi un contract avantajos în sezonul viitor.

Ultima oară când plutonul a ajuns la Brive-la-Gaillarde a fost în 1998, iar victoria i-a revenit italianului Mario Cipollini, care i-a învins la sprint pe compatriotul său, Nicola Minali, şi pe cehul Jan Svorada. La acea vreme, “Regele Leu”, aflat în culorile lui Saeco, bifa al optulea succes de etapă în Turul Franţei.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: