Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei – etapa a XVII-a

Finalul de joi promite să fie spectaculos, chiar dacă e greu de crezut că va avea implicaţii la nivelul podiumului. Per total, runda va fi una mult mai uşoară decât precedenta, care i-a purtat pe ciclişti prin cunoscutul “Cerc al Morţii” din Pirinei. Practic, acţiunea va debuta undeva în ultima treime a etapei, atunci când plutonul va începe să urce pe Port de Balès, ascensiune în lungime de 11,7 kilometri, cu pantă medie de 7,7%. Cum coborârea ce urmează este destul de lungă şi pronunţată, s-ar putea ca unii rutieri să se gândească să atace acolo, dar şansele lor de reuşită sunt mici, deoarece Sky nu le va da nicio şansă.

Ultima căţărare a zilei este Peyragudes, care se va afla pentru prima oară pe harta Turului Franţei. Teoretic, aceasta are doar 3,5 kilometri lungime, însă va măsura 15,4 kilometri, pentru că organizatorii consideră că porneşte de la poalele lui Col de Peyresourde, care însă nu va fi repertoriată. Un alt scenariu posibil este ca atacurile să înceapă de pe Peyresourde, dat fiind faptul că vârful acesteia e foarte aproape de ascensiunea finală. Cu singuranţă vor fi accelerări ale lui Vincenzo Nibali şi Jurgen Van Den Broeck, însă cred că ambii vor fi cu uşurinţă neutralizaţi de Sky, care nu se va mai baza doar pe Froome.

În plus, mă gândesc dacă nu cumva echipa britanică vrea să-l răsplătească pe acesta pentru munca depusă în serviciul lui Bradley Wiggins şi să repete scenariul de pe La Planche des Belles Filles, când rutierul originar din Kenya a accelerat şi a luat victoria de etapă. Altfel, joi va fi ultima şansă importantă pentru căţărători de a obţine un succes sau de a mai câştiga câteva locuri în clasamentul general. De asemenea, ar trebui să fie şi etapa în care Thomas Voeckler să îşi adjudece în premieră tricoul alb cu buline roşii.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: