Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Mai poate pierde Wiggins tricoul galben?

Răspunsul este simplu şi cred că toţi cei care au urmărit cursa în ultimele două săptămâni şi jumătate îl cunosc: nu! Dacă mai era nevoie de o confirmare că britanicul e de neclintit, aceasta a venit miercuri, când Vincenzo Nibali a încercat de trei ori să îl lase în urmă şi nu a reuşit. Italianul s-a concentrat în acest an pe schimbările pe ritm la antrenamente, iar asta s-a văzut de mai multe ori în etapele montane ale Marii Bucle, dar nu l-a ajutat în faţa unui duo al lui Sky care a dat senzaţia că este invincibil.

Adevărul e că Nibali, cu excepţia celor doi britanici, este ciclistul de general în faţa căruia trebuie să îţi scoţi neapărat pălăria pentru ce a încercat şi a făcut (atunci când a putut) la ediţia din acest an. Spre deosebire de Il Giro 2011, “Rechinul” a arătat mai multă agresivitate şi asta a fost pe placul fanilor, care l-au apreciat din ce în ce mai mult pe măsură ce a ieşit la atac. Pentru mine, locul trei pe care va termina duminică (asta dacă nu se întâmplă ceva între timp) este cel mai valoros rezultat din cariera lui Vincenzo Nibali, chiar şi peste triumful din Vuelta 2010, pentru că aici doar “balaurul cu două capete” pe nume Sky a fost peste el.

Dacă tot a venit vorba despre Sky, trebuie menţionat că evoluţia de joi a lui Wiggins şi Froome nu a mai impresionat, deoarece a devenit deja o obişnuinţă ca aceştia să meargă ceas şi să nu arate vreo slăbiciune. În condiţiile în care “l-au curăţat” pe Cadel Evans şi i-au mai luat aproximativ un minut lui Jurgen Van Den Broeck, cei doi britanici născuţi în afara Regatului Unit pot sta mai liniştiţi, chiar dacă Turul Franţei mai programează o sosire la altitudine. Acum, după o nouă etapă trecută cu bine, doar câteva zile îl mai despart pe Bradley Wiggins de un loc în istoria ciclismului.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: