Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei – etapa a Xll-a

Alpii îşi vor lua la revedere de la Marea Buclă în acest an cu o etapă care este pe placul puncheurilor, deşi pe traseu se află două căţărări de categoria întâi. Col du Grand Cucheron şi Col du Granier ar fi putut avea un impact semnificativ asupra clasamentului general dacă nu ar fi fost plasate de organizatori în prima treime a etapei a Xll-a. În aceste condiţii, ele vor servi drept pretext pentru formarea unei evadări şi vor oferi decorul unei noi lupte între cicliştii interesaţi de tricoul alb cu buline roşii.

La cum arată clasamentul căţărătorilor acum, nu ar fi exclus ca Pierre Rolland, Fredrik Kessiakoff sau Michele Scarponi să plece din pluton. Miza acestora vor fi doar punctele puse în joc, deoarece îmi vine greu să cred că ar putea fi interesaţi de victoria de etapă, cu atât mai mult cu cât s-au aflat în evadarea de joi. În plus, după Col du Granier va urma o lungă porţiune de plat, care va fi perfectă pentru ca plutonul să îşi refacă forţele şi să pornească în urmărirea evadaţilor.

Cu mai puţin de 20 de kilometri rămaşi până la sosire, pe traseu îşi va face apariţia Côte d’Ardoix, o ascensiune de categoria a treia care ar putea realiza o selecţie, chiar dacă panta medie este de numai 3,4%. Finalul constă într-o porţiune în urcare în lungime de patru kilometri, iar aceasta îi vine “mănuşă” lui Peter Sagan. Slovacul, câştigător la Seraing, Boulogne-sur-Mer şi Metz, va căuta al patrulea succes de etapă, unul ce i-ar asigura în proporţie de 90% tricoul verde. La cum au arătat lucrurile până acum, mi-e greu să cred că se va găsi cineva să îl împiedice, evident, asta dacă nu cumva o evadare va reuşi.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: