Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul britanicilor

S-au scurs aproape două săptămâni din Marea Buclă şi rutierii din Regatul Unit au obţinut patru victorii de etapă. După Mark Cavendish, Chris Froome şi Bradley Wiggins, vineri a venit rândul lui David Millar, care a plecat în evadare cu un gând: să câştige în ziua în care se împlineau 45 de ani de la moartea lui Tom Simpson pe Mont Ventoux, în ceea ce a fost şi a rămas unul dintre cele mai dramatice episoade din istoria ciclismului.

Avantajat de calităţile sale la contratimp, scoţianul în vârstă de 35 de ani a răspuns excelent pe final atacului lansat de Jean-Christophe Peraud şi l-a învins cu lejeritate pe acesta la sprint, salvându-i lui Garmin-Sharp Turul Franţei, o cursă în care formaţia americană a suferit din plin în aceste două săptămâni. A fost un succes pe care Millar l-a comparat cu cel din urmă cu un deceniu, când, tot după o evadare, a câştigat la Béziers, învingându-i pe Michael Boogerd, Laurent Brochard şi David Extebarria, de asemenea, la sprint.

Într-un an olimpic, rezultatele pe care le-au înregistrat cicliştii britanici până acum sunt cu adevărat impresionante; zecile de victorii obţinute atât în World Tour, cât şi în Europe Tour, au avut darul de a confirma că raportul de forţe s-a schimbat încetul cu încetul în ciclism, exact ceea ce Pat McQuaid a preconizat că o să se întâmple în urmă cu cinci ani, când a spus că lumea anglo-saxonă va domina acest sport. Un motiv în plus pentru care noua ordine nu trebuie să mire pe nimeni, deoarece nu a apărut dintr-o dată, ci a fost rezultatul unui plan extrem de bine pus la punct.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: