Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei – etapa a Xlll-a

Francezii vor sărbători sâmbătă Ziua Bastiliei, însă au şanse infime să se bucure de un succes al unui rutier propriu în Marea Buclă. Motivul? Etapa care va purta plutonul între Saint-Paul-Trois-Châteaux şi Le Cap d’Agde e una de plat, singurul punct care ar putea da peste cap calculele fiind Mont Saint-Clair, o căţărare de categoria a treia, plasată cu 23 de kilometri înainte de sosire, despre care Laurent Jalabert a spus că este mai grea decât Mur de Huy. Totuşi, deşi panta medie e de 10,2% pe cei 1600 de metri ai dealului, sprinterii nu ar trebui să rămână în urmă, dar întrebarea este câtă energie vor mai avea pentru sosirea din Cap d’Agde?

Cu siguranţă, Liquigas va veni în fruntea plutonului înainte de startul căţărării şi va impune un ritm foarte ridicat, pentru a se asigura că le va crea probleme sprinterilor. Obiectivul echipei italiene este clar: să îl lase pe Peter Sagan cu cât mai puţin adversari, astfel încât slovacul în vârstă de 22 de ani să aibă şanse la o nouă victorie sau măcar să mai adune puncte pentru a-şi consolida tricoul verde, pe care e foarte aproape să îl ducă până la Paris.

Lupta principală pentru locul întâi se va da între doi foşti colegi, Mark Cavendish şi André Greipel. Germanul a câştigat două etape la actuala ediţie, în timp ce campionul mondial are doar una, însă va încerca să egaleze situaţia, deşi misiunea lui se anunţă dificilă. Nu doar că rutierul britanic nu va putea fi ajutat de un “trenuleţ”, dar s-ar putea să plătească pentru efortul depus în zilele precedente, când s-a pus în slujba echipei sale, Sky.

Ultima victorie franceză pe 14 iulie datează din 2005 şi a fost obţinută de David Moncoutié, la Digne-les-Bains. Acum, gazdele pot spera la cel mult o clasare între primii zece, dacă se ajunge la sprint, sau la un atac dat pe Mont Saint-Clair, care să meargă până la capăt.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: