Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Cancellara = prolog

53,2 de kilometri pe oră a fost viteza medie a lui Fabian Cancellara în prologul din Liège, una apropiată de cea a trenurilor din România. Succesul de sâmbătă, al treilea al ciclistului elveţian în prologul Marii Bucle, este important atât pentru el, cât şi pentru echipa sa. În ceea ce-l priveşte pe Fabian Cancellara, acesta trebuia să înregistreze o asemenea victorie, care să îi relanseze sezonul şi să îi redea încrederea, oarecum pierdută după problemele de sănătate din primăvară şi înfrângerile neaşteptate din Turul Elveţiei. O dată cu performanţa realizată pe străzile din Liege, rutierul din Ţara Cantoanelor a demonstrat că s-a întors la cel mai înalt nivel şi că va fi principalul favorit la medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Londra.

Trecând la RadioShack-Nissan, victoria este vitală pentru gruparea luxemburgheză, confruntată în ultimele săptămâni cu tot mai multe probleme. Fără un lider clar pentru clasamentul general, echipa condusă de Alain Gallopin şi Dirk Demol avea neapărată nevoie de un astfel de moment pentru a aborda fără tensiune Marea Buclă. Succesul în ziua inaugurală şi primul tricou galben vor aduce automat liniştea în tabăra lui RadioShack-Nissan, care poate sta mult mai relaxată până în week-end, când este programat cel dintâi finiş la altitudine.

A fost a cincea victorie a lui Fabian Cancellara în ziua inaugurală a Turului Franţei, o realizare cu care se mai poate lăuda doar Bernard Hinault. De asemenea, elveţianul va bifa duminică a 22-a zi în tricoul galben, fiind din acest punct de vedere cel mai titrat rutier dintre cei aflaţi în activitate. Per total, o sâmbătă perfectă pentru ciclistul lui RadioShack-Nissan, care le-a dedicat succesul din Belgia soţiei şi copilului său, persoanele aflate mereu alături de el în perioada dificilă traversată în această primăvară.

În 2004, atunci când Turul Franţei a plecat prima oară din Liège, Fabian Cancellara l-a învins pentru două secunde pe Lance Armstrong, cel care avea să câştige tricoul galben în acel an. Acum, pe doi a venit Bradley Wiggins, marele favorit la victoria generală. Să se repete istoria?

Single Post Navigation

2 thoughts on “Cancellara = prolog

  1. Alin on said:

    Cancellara a aratat foarte bine in acest prolog, insa nu ma pot abtine si imi pun intrebarea: „Oare unde se situa Tony Martin daca nu spargea?”

    • Da, si eu m-am gandit la asta. Sigur era peste Wiggins, insa nu stiu cum ar fi aratat lupta pentru victorie intre el si Cancellara, asta intotdeauna este greu de spus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: