Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Bob Jungels, învingător în Paris-Roubaix sub 23 de ani

 

În toată nebunia creată de finalul Turului Italiei, celelalte curse desfăşurate în week-end-ul trecut au primit puţină atenţie. Aşa a fost cazul şi cu versiunea pentru tineret a clasicei Paris-Roubaix, care a fost câştigată de Bob Jungels. Rutierul echipei continentale Leopard Trek a atacat pe sectorul Cysoing, cu 26 de kilometri înainte de sosire, lăsându-i în urmă pe ceilalţi favoriţi, incapabili să răspundă. Din acel moment, luxemburghezul a făcut o cursă solitară perfectă, mărindu-şi avansul cu fiecare kilometru parcurs. Drept urmare, Jungels a ajuns la final cu un avans de aproape trei minute în faţa următorilor clasaţi, belgianul Yves Lampaert şi australianul Tom Scully.

Un ciclist care s-a făcut remarcat încă din 2009, Jungels a arătat încă o dată că poate deveni un all-rounder de excepţie, deşi momentan e prea devreme pentru a vorbi despre drumul pe care îl va urma în viitor. Primul rutier din Marele Ducat învingător în versiunea pentru tineret a “Infernului Nordului”, Bob Jungels a adăugat acest succes celor obţinute în alte competiţii importante, precum Le Triptyque des Monts et Châteaux şi Flèche du Sud.

Ce a avut de spus după victoria din Franţa? “Sunt foarte fericit! A fost nebunie curată! Paris-Roubaix este cea mai importantă cursă din lume, atât la seniori, cât şi la sub 23 de ani. Am atacat în acelaşi loc în care am fost lăsat în urmă atunci când am concurat aici la juniori. Cât timp am fost singur, am simţit numai durere, dar acum trăiesc un sentiment uimitor. Totul a mers perfect”.

Pentru mulţi, victoria lui Jungels a fost oarecum neaşteptată, deoarece acesta a slăbit câteva kilograme în 2012 şi s-a antrenat mai mult la altitudine, urmare a deciziei de a se concentra pe cursele valonate. Cu toate acestea, nu se poate spune că a reprezentat o surpriză, ci încă o confirmare a talentului imens pe care îl are luxemburghezul. Partea mai frumoasă este că el nu se va opri aici, iar dacă totul decurge bine în a doua parte a stagiunii, atunci îl văd ca unul dintre principalii favoriţi la Campionatele Mondiale de la Valkenburg.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: