Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

De Gendt, epic pe Stelvio

Introdus în Turul Italiei la ediţia din 1953, Passo dello Stelvio a oferit mereu momente incredibile şi rutieri care şi-au câştigat un loc în legendă. Aşa va fi cazul şi cu Thomas De Gendt, după victoria fantastică obţinută de acesta în etapa a 20-a din Il Giro. Belgianul în vârstă de 25 de ani a făcut o cursă memorabilă şi a intrat în istorie drept primul învingător pe Passo delle Stelvio, cel mai înalt finiş din istoria Marilor Tururi – 2757 de metri altitudine.

Nebăgat de nimeni în seamă, deşi ocupa poziţia a opta în ierarhia generală, rutierul echipei Vacansoleil a plecat din grupul tricoului roz cu 40 de kilometri înainte de final şi a rezistat în frunte până la sosire, în urma unei evoluţii excelente pe una dintre ascensiunile mitice ale ciclismului.Victoria carierei pentru De Gendt l-a ajutat pe acesta să realizeze un salt important în clasament şi chiar să emită pretenţii la un loc pe podiumul ediţiei cu numărul 95.

După finalul etapei de pe Stelvio, am stat de vorbă cu Daan Luijkx, managerul lui Vacansoleil, iar acesta mi-a spus mai multe despre strategia pe care a avut-o echipa sâmbătă, dar şi despre speranţele sale pentru contratimpul individual de la Milano, acolo unde Thomas De Gendt mai poate urca la general.

“Suntem foarte, foarte fericiţi şi mândri pentru acest succes obţinut pe o căţărare mitică. Planul a fost să câştige etapa încă de când a atacat, cu 40 de kilometri înainte de sosire. Cunoaşte foarte bine ascensiunea, deoarece s-a antrenat mult aici. Atunci când vrea să se pregătească la altitudine, mereu vine în această regiune. Matteo Carrara l-a ajutat în acea primă parte a acţiunii sale şi totul a decurs perfect de acolo. Thomas e mereu foarte tăcut, nu vorbeşte despre planurile lui, dar pregăteşte totul cu atenţie. Aşa s-a întâmplat şi acum. Ştiu că anul trecut, în Turul Franţei, a fost mult mai bun decât Ryder Hesjedal la contratimp, dar aceea a fost o cursă ciudată pentru Thomas. S-a lovit la claviculă în prima săptămână şi a mers mult mai bine pe finalul cursei, însă acum nu cred că vor exista diferenţe atât de mari. Oricum, dacă se va recupera după efortul de astăzi, îl va putea depăşi pe Scarponi la general”.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: