Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Probably the best Ryder in the Giro

Michele Scarponi, Ivan Basso, Joaquim Rodriguez, Frank Schleck, Jose Rujano, John Gadret şi Domenico Pozzovivo erau rutierii aduşi în discuţie pe şapte mai, când se făcea o listă a favoriţilor pentru Turul Italiei 2012. La “şi alţii”, apăreau alte câteva nume, între care şi cel al lui Ryder Hesjedal, văzut ca unul dintre candidaţi la un loc între primii zece, dar nu mai mult. Însă zilele au trecut, cei creditaţi cu şanse mari la tricoul roz fie nu au putut să atace, fie şi-au făcut o strategie greşită, iar canadianul a ajuns acum în postura de principal favorit la victorie.

Nu doar că rutierul lui Garmin-Barracuda a stat aproape tot timpul lângă ceilalţi, dar a şi atacat în mai multe rânduri, aşa cum s-a întâmplat la Cervinia şi pe Alpe di Pampeago. Cu acele acţiuni, ciclistul nord-american a băgat definitv frica în oponenţi, care mai au acum o singură şansă pentru a încerca să îi dea lovitura de graţie şi a-l trimite la câteva minute în urma lor, înainte de contratimpul individual de la Milano.

Problema este că aceştia nu au arătat că ar fi în stare de aşa ceva, în timp ce Ryder Hesjedal a demonstrat că e din ce în ce mai puternic, pe măsură ce Turul Italiei se apropie de final, iar traseul se înăspreşte, aducând în prim-plan obstacole ca Passo Giau, Passo Manghen sau Alpe di Pampeago. În ritmul acesta, este foarte posibil ca ziarele de luni să deschidă ediţia cu titlul: “Primul canadian învingător în Il Giro”.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: