Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2012 – etapa a XlX-a

Vineri va fi penultima zi în care favoriţii mai pot ataca. După armistiţiul de miercuri, când Joaquim Rodriguez, Ryder Hesjedal, Ivan Basso şi Michele Scarponi au ajuns la Cortina d’Ampezzo în acelaşi timp, aceştia sunt datori să facă spectacol pentru a salva ceva din impresia pe care au lăsat-o până acum. În mod normal, la ce traseu au gândit organizatorii pentru etapa a XlX-a, artificiile nu ar trebui sa lipsească, mai ales că una dintre căţărări – Alpe di Pampeago – va fi parcursă de două ori.

Mai întâi, aceasta este plasată la kilometrul 149,5, iar apoi, chiar la final, unde ar trebui să se realizeze diferenţe însemnate pe dificila pantă medie de 9,8%. Singurul care nu e obligat să atace este Ryder Hesjedal, aspect subliniat si de australianul Allan Peiper, directorul sportiv al lui Garmin-Barracuda. Canadianul, care şi-a construit tot sezonul în jurul acestei ediţii a Il Giro, e de departe cel mai bun la contratimp dintre cei patru favoriţi, lucru de care sunt conştienţi şi restul. Valerio Piva (Katusha) şi Roberto Amadio (Liquigas) au oferit asigurări că Rodriguez şi Basso vor ieşi la atac, astfel încât să îl distanţeze pe rutierul de peste ocean.

Dacă “Purito” a stat la cutie pe Passo Giau, Ivan Basso a fost principalul om care a animat etapa şi le-a dat speranţe fanilor că poate obţine cel de-al treilea tricou roz din carieră. În ceea ce îl priveşte pe Michele Scarponi, acesta are puterea de a ieşi la atac, însă trebuie să spere că nu va mai întâmpina problemele de acum două zile, când nişte crampe musculare au fost foarte aproape să îl scoată din lupta pentru general.

Cum pe traseu sunt înşirate cinci ascensiuni, este de aşteptat ca în primă fază să existe şi o luptă pentru tricoul albastru, Matteo Rabottini nefiind sigur de primul loc în clasamentul căţărătorilor. Marco Pantani şi Gilberto Simoni sunt doar doi dintre rutierii care s-au impus pe Alpe di Pampeago la precedentele vizite. Cui îi va veni rândul acum? Răspunsul, peste câteva ore, în una dintre cele mai aşteptate etape ale Turului Italiei din acest an.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: