Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Guardini a confirmat

18 etape au trecut până când Andrea Guardini a obţinut o victorie pe care o va ţine minte toată viaţa. Aflat la debutul în Turul Italiei, rutierul lui Farnese Vini era aşteptat să se ridice la nivelul aşteptărilor create după cele şase succese bifate în Turul Langkawi 2012 şi să fie mereu unul dintre sprinterii care să conteze în sosirile de pe plat. Însă din diverse motive, Guardini nu a venit decât o dată în top zece, la Horsens, iar speranţele în ceea ce îl priveau la o clasare bună în runda cu numărul cu 18 erau mici.

Cu toate acestea, italianul în vârstă de numai 22 de ani a dat peste cap toate pronosticurile şi a obţinut o victorie incredibilă, mai ales că învinsul său a fost Mark Cavendish, campionul mondial, un rutier cu care a fost comparat în dese rânduri, mai ales de către managerul lui Farnese Vini, Luca Scinto. Plasat excelent la sprint, acolo unde “s-a lipit” iniţial de “trenuleţul” echipei Saxo Bank, ciclistul peninsular a accelerat mult mai devreme şi l-a luat prin surprindere pe britanic, care a recunoscut că a plecat cu 50 de metri mai târziu.

Victoria de joi, venită în completarea celor obţinute în curse ca Turul Langkawi, Turul Portugaliei sau Turul Turciei, a avut darul de a-l anunţa pe Andrea Guardini drept unul dintre marii sprinteri ai următorului deceniu. Totodată, e foarte posibil ca acest moment să se dovedească decisiv în stabilirea câştigătorului din clasamentul pe puncte. După Passo dello Stelvio vom afla dacă Mark Cavendish va intra în clubul select al rutierilor care au cucerit tricoul de cel mai bun sprinter în cele trei Mari Tururi. În acest moment, acolo se află Eddy Merckx, Djamolidine Abdoujaparov, Laurent Jalabert şi Alessandro Petacchi.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: