Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

IAM Cycling Team

Este noua echipă care îşi va face debutul în plutonul profesionist, începând cu 2013. Din primele informaţii confirmate, se ştie că Serge Beucherie va fi directorul sportiv al formaţiei elveţiene. În vârstă de 57 de ani, Beucherie a fost un binecunoscut rutier francez în anii ’80, câştigând titlul de campion naţional, o etapă în Cele Patru Zile de la Dunkerque şi Turul Vendée. Apoi, după retragere, a făcut pereche cu Roger Legeay timp de mai mult de două decenii, de la Peugeot la Crédit Agricole, unde cicliştii conduşi de ei au obţinut zeci de victorii.

Pe lângă Beucherie, cotidianul L’Equipe a scris că în echipă va fi cooptat şi Eddy Seigneur, însă totul rămâne la nivel de zvon. Despre lucrurile oficiale, mai jos, într-un interviu acordat de Serge Beucherie pentru Cafe Roubaix.

“IAM este o companie elveţiană condusă de fondatorul ei, preşedintele Michel Thétaz. Această companie se ocupă de active în valoare de şapte miliarde de franci elveţieni, având drept clienţi peste o sută de companii. De asemenea, oferă servicii de analiză şi gestiune financiară, dar şi fonduri de investiţii”.

“Ideea de a crea această echipă i-a aparţinut chiar preşedintelui Michel Thétaz. Un mare iubitor de ciclism, el doreşte să pună bazele singurei formaţii elveţiene din pluton, pentru a readuce ciclismul din această ţară la cel mai înalt nivel. Bugetul grupării va fi de cinci milioane de euro, iar începând cu 1 ianuarie 2013, echipa va evolua la nivel Pro Continental. Lotul va fi compus din 20 de rutieri, dorinţa noastră fiind ca 12 dintre aceştia să fie elveţieni. Pentru a respecta regulamentul UCI, dar şi din respect pentru ciclişti şi echipele lor, vom dezvălui numele lor după 1 august”.

“Echipa va avea unul sau doi lideri, un sprinter, dar şi doi sau trei neo-profesionişti, preferabil elveţieni. Vom participa mai ales în Europa Tour, dar vrem să concurăm şi în câteva curse din World Tour şi chiar dorim să mergem într-un Mare Tur încă din primul sezon. Suntem încrezători că vom lua startul în Turul Romandiei şi Turul Elveţiei. Eu voi fi managerul echipei, iar componenţa staff-ului tehnic o voi anunţa mai târziu. Ce vă mai pot spune este că baza noastră va fi la Geneva, detaliile privind echipamentul urmând să fie făcute publice în viitor”.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: