Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2012 – etapa a XVlll-a

Rutierii vor avea o binemeritată zi de odihnă joi, după ce au fost chinuiţi din greu în teribila runda încheiată la Cortina d’Ampezzo. Favoriţii vor lua o scurtă pauză, le vor da liber colegilor şi vor lăsa echipele sprinterilor să ducă trena. Şi aceasta, deoarece etapa care se va desfăşura între San Vito di Cadore şi Vedelago, pe distanţa de doar 139 de kilometri, este plată, ba chiar se va merge într-o continuă coborâre.

Cum Theo Bos şi Juan Jose Haedo au abandonat miercuri, şansele lui Mark Cavendish la un nou succes sunt şi mai mari, însă rămâne de văzut cum va controla Sky evadarea ce se va forma în etapa a XVlll-a, deoarece britanicii Peter Kennaugh şi Jeremy Hunt au abandonat, în timp ce columbienii Rigoberto Uran şi Sergio Henao nu pot fi puşi la treabă, în condiţiile în care contează în clasamentul general, ambii fiind plasaţi între primii zece.

Pentru Cavendish, nu victoria în sine este importantă, cât punctele aduse de aceasta. Ciclistul din Insula Man încă speră să plece acasă cu tricoul roşu, dar lucrurile s-au complicat pentru el, după ce Joaquim Rodriguez s-a impus la Cortina d’Ampezzo. Spaniolul nu ţinteşte ierarhia pe puncte, însă clasările bune ale acestuia l-au adus la doar un punct în urma campionului mondial, care are o singură şansă să refacă diferenţa. Aceasta se numeşte Vedelago, ultima etapă de plat. Chiar şi aşa, el nu este sigur de tricoul roşu, dar dacă va câştiga, va avea satisfacţia că a dat totul şi nu a rămas degeaba în săptămâna a treia.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: