Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

“Purito”, pretendent serios în Il Giro?

Multe lucruri s-au scris despre posibilitatea ca Joaquim Rodriguez să câştige tricoul roz, însă foarte puţini îl vedeau printre favoriţii de prim rang la startul cursei, din cauza problemelor arătate pe căţărările lungi din precedentele Mari Tururi în care participase. Argumentele în favoarea sa erau puţine, fie că era vorba despre forma excelentă arătată în primăvară, fie de locul trei ocupat pe Col du Tourmalet, în Turul Franţei din 2010. Însă ibericul a impresionat, a profitat de contratimpul excelent făcut de Katusha la Verona, a fost favoritul care a atacat cel mai mult şi acum va începe ultima săptămână îmbrăcat în tricoul roz.

La fel de adevărat este că profilul etapelor i s-a potrivit: finişul de la Assisi a fost parcă desenat pentru el, în timp ce ascensiunile din al treilea week-end nu au fost lungi şi chiar i-au permis să îşi mărească avansul în faţa lui Ivan Basso şi Michele Scarponi, ba chiar l-au adus în postura de a face cadouri, aşa cum s-a întâmplat duminică, atunci când l-a lăsat pe Matteo Rabottini să se impună la Pian dei Resinelli. Problema care apare acum este că săptămâna finală îl va aduce pe terenul lui Basso şi Scarponi, iar aceştia vor încerca să îi facă viaţa grea.

Cortina d’Ampezzo, Alpe di Pampeago şi Passo dello Stelvio vor fi cele trei teste pe care le va da spaniolul în vârstă de 33 de ani, etape cu căţărări lungi şi pante dure, mai potrivite unui ciclist ca Ivan Basso, care în continuare stă liniştit, ştiind că se bazează pe “motorul” său. În acele zile se va juca tricoul roz, iar “Purito” ar putea fi pe cont propriu, deoarece echipa lui e mult sub cele ale rivalilor. Chiar dacă are un avantaj de peste un minut în faţa italienilor, situaţia se poate întoarce imediat în favoarea acestora, lucru de care e conştient şi liderul clasamentului general.

Momentan, Joaquim Rodriguez a arătat o formă foarte bună, încredere şi picioare puternice, însă toate atuurile au fost etalate pe ascensiuni care i s-au potrivit. Pentru început, e de aşteptat să mai pună câteva secunde la Falzes, marţi, în etapa a 16-a. Apoi, dacă va rezista alături de ceilalţi favoriţi şi în runda ce se va termina la Cortina d’Ampezzo (care va avea 48 de kilometri de căţărare), va putea începe să spere că va deveni al treilea ciclist spaniol învingător în Il Giro.

Single Post Navigation

One thought on ““Purito”, pretendent serios în Il Giro?

  1. Da, are sanse mari Purito. Pe Basso nu-l vad castigator decat printr-un ritm sustinut. Mai mult a aratat Scarponi, care a mai atacat, dar vad ca n-a reusit sa se desprinda niciodata. In plus, il vad favorit pe Purito pentru ca desi se zice ca nu rezista pe catarari lungi, sambata a mers in plutonul favoritilor pe o catarare de peste 20 km. Bine, panta nu a fost asa mare, dar s-a urcat.
    Altfel, departajarea s-ar putea face dupa cum se simte un ciclist intr-o anumita zi, sa depinda de ce a mancat in dimineata respectiva sau de vreme.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: