Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2012 – etapa a XVl-a

Deşi caravana va termina la Falzes, runda de acum nu se aseamănă deloc cu cea din urmă cu opt ani, când a fost consemnată precedenta vizită. Atunci, pe traseu au fost plasate patru căţărări – Forcella Staulanza, Valparola, Passo Furcia şi Terento – iar Damiano Cunego a obţinut o victorie categorică, datorită căreia a devenit unul dintre favoriţii la tricoul roz, pe care l-a şi câştigat în cele din urmă. De această dată, rutierii vor avea parte de o singură ascensiune, unde se pot realiza diferenţe doar de ordinul secundelor.

Ascensiunea de la final, una nerepertoriată, este şi nu este pentru Joaquim Rodriguez. Primii doi kilometri şi jumătate sunt cei mai dificili, cu o pantă maximă de 12%, perfectă pentru cicliştii cu explozie. De altfel, e foarte posibil ca atacurile să fie lansate devreme, pentru că ultimii 1900 de metri sunt aproape de plat şi acolo ar putea reveni rutierii care vor pierde timp pe porţiunea mai dură. Evident, “Purito” se va afla în prim-plan, mai ales că sunt puse în joc şi secunde de bonificaţie, dar nu cred că îi va fi la fel de uşor ca la Assisi.

Favoritul meu pentru etapa de marţi este Fabio Felline. Talentatul ciclist al lui Androni Giocattoli-Venezuela se caţără bine şi e avantajat mai ales de a doua jumătate a ascensiunii din Falzes. Dacă va rămâne în roata lui Joaquim Rodriguez, Tom Jelte Slagter sau Enrico Gasparotto (doar câteva dintre numele care vor conta într-o astfel de sosire), atunci va avea o şansă mare la victorie, deoarece sprintează foarte bine, lucru demonstrat şi la Frosinone.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: