Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2012 – etapa a Xlll-a

În 2009, când era la Columbia, Mark Cavendish a plecat din Turul Italiei cu trei victorii. Aceea a fost cea mai de succes participare a lui în Corsa Rosa, iar vineri, rutierul lui Sky va încerca să egaleze performanţa de atunci, la Cervere, acolo unde caravana va ajunge pentru prima oară în istorie. Etapa este foarte scurtă, doar 121 de kilometri, şi în mod normal va fi decisă la sprint, deşi profilul din ultimii kilometri e uşor valonat şi le poate da idei atacanţilor.

În ciuda acestui fapt, Cavendish este mare favorit, deşi ultima sa victorie datează din prima săptămână a cursei. Spre deosebire de cum stăteau lucrurile la startul Il Giro, nu australianul Matthew Goss se creionează ca fiind principalul lui adversar, ci Roberto Ferrari. Italianul e pe val după succesul de la Montecatini Terme, iar din punctul meu de vedere porneşte cu a doua şansă în etapa a 13-a. Chiar dacă conduce într-un clasament al succeselor din Giro 2012, britanicul în vârstă de 26 de ani tot nu este pe deplin mulţumit de parcursul său, cu atât mai mult cu cât înainte de startul din Danemarca a declarat că  a identificat şase posibilităţi de sprint masiv.

Mai mult, nu doar Cavendish va fi foarte motivat, ci şi colegii de la Sky, care vor dori să îşi răscumpere eroarea din urmă cu două zile, când l-au lăsat singur prea devreme pe purtătorul tricoului curcubeu. Va fi ultima zi liniştită înainte de startul luptei pentru general, iar favoriţii vor trebui să fie atenţi doar la evitarea eventualelor căzături, astfel încât să nu aibă nici o problemă la Cervinia, o zi mai târziu, acolo unde ierarhia va fi scuturată din temelii.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: