Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2012 – etapa a Xll-a

Sestri Levante se pregăteşte să primească din nou plutonul Turului Italiei. La precedenta vizită, în 2006, spaniolul Joan Horrach s-a impus şi a bifat cea mai mare victorie a carierei, după o evadare reuşită. Un scenariu care s-ar putea repeta şi acum, deoarece profilul îmbie la atacuri şi la formarea unui grup puternic, compus din cinci, şase sau şapte rutieri, care ar avea toate şansele să ajungă la finalul din Liguria.

La Foce, Valico Guaitarola, Valico la Mola şi Villa Tassani, căţărările înşirate de-a lungul celor 155 de kilometri, vor aduce un plus de spectacol unei etape care oricum se anunţă frumoasă, datorită peisajului, deoarece caravana va trece prin Cinque Terre, superba locaţie de pe Riviera Italiană. Miguel Angel Rubiano Chavez are toate motivele să plece în faţă şi să lupte pentru punctele de pe ascensiuni, ce l-ar ajuta să facă un pas imens spre tricoul albastru, pe care îl poartă deja.

În afară de columbian, Androni Giocattoli-Venezuela mai are o variantă, Fabio Felline. Acesta fie va merge în evadare, fie va aştepta ultima căţărare pentru a face o mişcare. Lista posibililor câştigători este numeroasă pentru etapa a 12-a, iar pe ea se mai află Thomas De Gendt, Matteo Carrara, Giovanni Visconti, Enrico Gasparotto sau Oscar Gatto. În cazul în care o evadare nu va reuşi, atunci mă aştept ca Joaquim Rodriguez să sprinteze la Sestri Levante pentru secundele de bonificaţie puse în joc.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: