Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Cum stau favoriţii în Giro

Oamenii care luptă pentru tricoul roz în Turul Italiei nu au prea fost vizibili în primele 12 etape ale cursei. Cu excepţia lui Joaquim Rodriguez şi Michele Scarponi, ceilalţi mari favoriţi nu au ieşit în evidenţă şi au preferat să stea la cutie, ceea ce face ca tensiunea să fie şi mai ridicată înaintea etapei de sâmbătă. “Purito” a fost fantastic la Assisi, însă atacurile sale şi disperarea cu care pleacă după bonificaţii aduc aminte de ediţia din 2011 a Turului Spaniei, când a clacat pe munţii mari.

Ciclistul Katushei are un avans de 57 de secunde în faţa lui Ivan Basso, dar acesta a stat mereu la cutie şi a ales să impresioneze prin forţa echipei pe care o are. Liquigas a dominat cu autoritate plutonul şi a ţinut să transmită acest mesaj atât în etapele montane, cât şi în cele de munte. La acest capitol, “Purito” se află la polul opus, deoarece oamenii lui, cu excepţia lui Daniel Moreno, nu îl pot ajuta prea mult pe munte şi s-ar putea trezi izolat foarte devreme. Jocul lui Basso este unul inteligent, deoarece nu lasă se se vadă forma sa, fie că aceasta este bună sau nu, iar asta îi va pune pe gânduri pe adversarii lui.

O enigmă rămâne şi Frank Schleck, care a avut un start ezitant în Corsa Rosa, dar a început să creadă într-un rezultat valoros după prestaţia avută în săptămâna întâi. Din păcate pentru el, timpul pierdut la Assisi şi Montecatini Terme l-a demoralizat, iar acum se găseşte la peste două minute în urma liderului. Dacă danezul Kim Andersen, directorul sportiv al lui RadioShack-Nissan, va reuşi să îl motiveze, luxemburghezul poate fi în continuare unul dintre actorii importanţi.

Michele Scarponi a atacat la Rocca di Cambio, dar a lăsat impresia că a făcut asta mai mult pentru a îşi testa nivelul şi a obţine o victorie care să îi dea încredere. Nu a reuşit, însă s-ar putea ca locul secund să îl fi ajutat să treacă peste temerile apărute după contratimpul individual din Danemarca, acolo unde a arătat că are ceva probleme la capitolul putere. Pe de altă parte, sunt toate şansele ca prima jumătate a cursei să fi fost în avantajul lui Scarponi, deoarece a avut timp şi kilometri suficienţi pentru a intra în forma dorită.

Dacă Jose Rujano, John Gadret, Rigoberto Uran şi Roman Kreuziger au stat la cutie (cehul a fost invizibil, dar e pe patru), nu acelaşi lucru se poate spune despre Domenico Pozzovivo. Micuţul căţărător al lui Colnago a fost la acelaşi nivel din Turul Trentino şi a devenit unul dintre favoriţi la un loc pe podium. Succesul de la Lago Laceno, unul pe deplin meritat, l-a readus în prim-plan şi a consemnat revenirea sa printre rutierii importanţi din clasamentul general. În momentul de faţă, nu ar fi nicio surpriză dacă Pozzovivo ar termina între primii trei.

Aştept cu nerăbdare etapa de la Cervinia, care va trebui să răspundă la multe dintre întrebările ce planează asupra favoriţilor la tricoul roz. Tot ce sper este ca aceştia să dea drumul la atacuri şi să nu abordeze etapele din week-end cu precauţie, lăsând atacurile pentru ultima săptămână.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: