Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

“Săgeata” Purito

  • Joaquim Rodriguez avea două obiective clare la începutul sezonului: să câştige Flèche Wallonne şi Liège–Bastogne–Liège. Primul l-a îndeplinit miercuri, după o accelerare fabuloasă pe Mur de Huy, care i-a descurajat pe rivalii săi. Felul în care a plecat spaniolul din pluton a fost similar cu atacul dat la Bera-Ibardin, în Turul Ţării Bascilor, când s-a impus cu aceeaşi uşurinţă dezarmantă. Odată cu victoria din Flèche Wallonne, el a scăpat de eticheta de “etern ocupant al locului secund”, cu care se alesese după rezultatele înregistrate în Ardeni, în 2011. De asemenea, “Purito” i-a adus Katushei a treia victorie din scurta istorie a echipei în clasice, după E3 Prijs (Filippo Pozzato) şi Amstel Gold Race (Sergei Ivanov), ambele în 2009.
  • Chiar dacă a lăsat impresia că s-a chinuit pe Mur de Huy, Philippe Gilbert se află pe drumul cel bun pentru Liège–Bastogne–Liège. În condiţiile în care Alejandro Valverde pare că nu se regăseşte, singurul adversar al belgianului este Joaquim Rodriguez. Avantajul lui Gilbert e că are o viteză superioară la sprint, ceea ce înseamnă că tot ce trebuie să facă duminică este să rămână în roata acestuia, în cazul în care ibericul va ataca şi se va desprinde de pluton. Evident, asta dacă nu cumva se vor implica şi alţi oameni în lupta pentru victorie. Ceva îmi spune că aşa va fi.
  • Aşadar, cine mai poate face figură de favorit în Liège–Bastogne–Liège? Cred că fraţii Schleck vor adopta o strategie similară cu cea din 2011, cu un atac dat când mai sunt 20-30 de kilometri până la final. Dacă Andy a ieşit să se dezmorţească în Flèche Wallonne, Frank a avut ghinion, fiind nevoit să schimbe bicicleta într-un moment important al cursei, după ce a făcut pană. Fără astfel de probleme în ultimul “Monument” al primăverii, fraţii Schleck vor fi unii dintre actorii importanţi din Liège–Bastogne–Liège şi pot obţine o clasare pe podium. De asemenea, am aşteptări de la Damiano Cunego, Thomas Voeckler şi Samuel Sanchez.
  • Michael Albasini a continuat să impresioneze: după ce s-a impus în Turul Cataluniei, unde a câştigat şi două etape, elveţianul în vârstă de 31 de ani a obţinut acum cel mai valoros rezultat al carierei într-o clasică, locul secund. Renăscut după transferul la GreenEdge, Albasini tinde să devină un rutier care îşi lasă amprenta asupra unei curse, fie că aceasta este pe etape sau de o zi. În afară de el, şi echipa are numai de câştigat de pe urma evoluţiei excelente de până acum: 42% dintre punctele lui GreenEdge în clasamentul World Tour au fost aduse de ciclistul din Ţara Cantoanelor.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: