Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Un kilometru şi jumătate pentru glorie

Flèche Wallonne nu este o clasică cu un traseu senzaţional şi spectaculos la tot pasul, însă finalul merită aşteptarea de până atunci. Celebrul Mur de Huy e locul unde este decis învingătorul, unul care trebuie să aibă şi o strategie bine pusă la punct, nu doar picioare puternice. În mod normal, scenariul va fi cel clasic, cu o evadare formată devreme, neutralizată cu aproximativ 35 de kilometri înainte de sosire, apoi un atac la penultima trecere peste Mur de Huy, şi bătălia decisivă, care va începe cu 1300 de metri rămaşi până la final, pe pantele ce ating şi 26%.

Poate tocmai din această cauză, Flèche Wallonne nu este un “Monument” şi nici nu e una dintre cele mai aşteptate clasice ale anului, dar cu toate astea, nu îi poate fi negată frumuseţea, chiar dacă aceasta se dezvăluie târziu. Drept dovadă interesul pe care îl trezeşte, e suficientă o scurtă privire în cartea sa de istorie: Marcel Kint, Fausto Coppi, Eddy Merckx, Francesco Moser, Moreno Argentin, Lance Armstrong şi Philippe Gilbert sunt doar câţiva dintre rutierii care au câştigat cursa din Belgia.

Miercuri, sunt toate şansele ca pe această listă să ajungă un nume nou. Cum învingătorul de anul trecut a recunoscut că încă nu se simte excelent, aşa cum spera, Joaquim Rodriguez va porni cu prima şansă într-o clasică în care în mod normal nu ar trebui să aibă adversar. “Purito” se bucură de toate atuurile pentru a câştiga: are explozie pe pantele dificile, se află într-o formă foarte bună şi se bazează pe o echipă puternică, ce îl va susţine tot timpul. Logica spune că miercuri va fi ziua lui Joaquim Rodriguez, asta dacă nu cumva Jelle Vanendert sau Alejandro Valverde vor avea un cuvânt important de spus.

Belgianul a mers bine în Amstel Gold Race şi doar sprintul slab l-a făcut să termine pe poziţia secundă, după italianul Enrico Gasparotto. În ceea ce îl priveşte pe Valverde, acesta a lăsat impresia în ultima vreme că se află într-un uşor regres faţă de primele luni ale stagiunii, însă va încerca să arate că şi-a regăsit forma care i-a adus patru victorii în 2012. În ceea ce îl priveşte pe Philippe Gilbert, este de aşteptat ca rutierul echipei BMC să îşi testeze condiţia fizică pe Mur de Huy şi chiar să prindă un loc pe podium, ce l-ar transforma în favorit pentru Liège–Bastogne–Liège.

Pentru producerea unor surprize, merg pe mâna columbienilor Fabio Duarte şi Rigoberto Uran. Ambii sunt pe un drum ascendent, au un moral ridicat după ultimele săptămâni, traseul li se potriveşte şi nu ar fi deloc de mirare ca unul dintre ei să vină în top cinci, ceea ce ar fi un rezultat valoros. Povestea ediţiei cu numărul 76 a Flèche Wallonne va putea fi urmărită la Eurosport, miercuri, de la ora 15:15.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: