Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Gianni Savio: “Vrem să terminăm pe podium Turul Trentino”

Androni Giocattoli, una dintre echipele de tradiţie din ciclism, va participa săptămâna aceasta în cea de-a 36-a ediţie a Turului Trentino. Cursa din nordul peninsulei se mulează perfect pe caracteristicile rutierilor formaţiei Pro Continentale, deoarece va avea trei finişuri în căţărare, unul mai dificil decât celălalt. Fost câştigător al tricoului verde în Il Giro, venezueleanul Jose Rujano va fi unul dintre oamenii pe care Androni va miza pentru un rezultat bun la general, care să confirme pretenţiile pentru Corsa Rosa. Despre obiectivul din Turul Trentino şi startul de sezon al echipei, managerul Gianni Savio a vorbit într-un interviu acordat pentru Cafe Roubaix.

– Domule Savio, sunteţi mulţumit de cum au mers lucrurile pentru Androni Giocattoli în primele luni ale lui 2012?

Da, sunt foarte fericit, deoarece am obţinut şapte victorii în întreaga lume. În Malaezia am bifat trei succese, incluzând aici şi clasamentul general, prin Jose Serpa. Apoi, Roberto Ferrari a adus o victorie în Turul Taiwanului. Tot el s-a clasat pe primul loc în două curse de o zi din Franţa: Route Adélie şi Flèche d’Emeraude. Iar duminică, într-o importantă cursă de o zi din Italia, Giro dell’Appennino, Fabio Felline s-a impus. În plus, am fost protagonişti în Turul San Luis, unde am câştigat clasamentul pe echipe şi cel al căţărătorilor.

– L-am urmărit în câteva curse pe Fabio Felline, este un rutier foarte talentat.

Într-adevăr, aşa e, şi sunt fericit pentru că mai are contract cu noi şi în 2013. Sunt convins că îl voi convinge să rămână la Androni şi după acel sezon.

– Ştiu că în anii trecuţi, Campionatul Italian era principalul obiectiv al lui Androni Giocattoli, însă în 2012, din câte am înţeles, ar fi ceva probleme.

Exact, nu se ştie dacă va mai porni la drum Campionatul Italian, şi aşteptăm să vedem ce se va decide. Astfel, obiectivul nostru suprem va fi Il Giro.

– În aceste condiţii, nu vă este teamă că anul viitor s-ar putea să nu mai primiţi o invitaţie pentru Turul Italiei?

Noi întotdeauna am onorat această cursă, am fost protagonişti, am câştigat etape montane importante şi am cucerit tricoul verde, Cima Coppi sau Trofeul Fair-Play. Mereu am contat în Il Giro şi sunt convins că pentru asta vom fi chemaţi şi la startul ediţiei din 2013.

– Turul Trentino urmează acum pentru Androni. Care este obiectivul şi pe cine mizaţi?

Vrem să terminăm pe podium la general şi pentru asta ne bazăm pe Jose Rujano şi Jose Serpa, dar ştim că nu va fi uşor, deoarece vor fi prezenţi aici mulţi rutieri puternici. Unul dintre ei este Michele Scarponi, care a concurat pentru Androni în trecut. În Giro dell’Appennino, el a făcut parte din evadarea câştigătoare, iar după cursă mi-a spus că nu a avut nicio şansă, deoarece cicliştii mei au fost foarte puternici. A fost un compliment cu adevărat frumos din partea lui, Michele este şi un om bun, nu doar un rutier valoros.

– Ce îmi puteţi spune despre profilul Turului Trentino? Va fi Punta Veleno decisivă?

Nu cunosc această căţărare, deoarece este nouă, dar mai mulţi oameni mi-au zis că e extrem de dificilă; tocmai de aceea va fi atât de interesantă. Ultimele două etape, cu Punta Veleno şi Passo Pordoi, vor fi cele mai importante.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: