Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

  • Suspendat până la începutul lunii august, Alberto Contador va reveni în competiţii odată cu Turul Beneluxului, cursă ce va putea fi urmărită la Eurosport 2. Anunţul a fost făcut chiar de ciclistul iberic, care a mai spus că va participa şi în Clasica San Sebastian, înainte de a lua startul în Vuelta, pentru prima oară după patru ani. De asemenea, Contador şi-a exprimat dorinţa de a fi selecţionat în echipa Spaniei pentru Campionatele Mondiale din Olanda.
  • Denis Galimzyanov a fost depistat pozitiv cu eritropoetină, în urma unui test care i-a fost efectuat în afara competiţiilor, pe 22 martie. Rutierul în vârstă de 25 de ani, profesionist din 2006,  a început să îşi facă un nume din sezonul trecut, când a obţinut victorii la sprint în Cele Trei Zile de la De Panne, Turul Luxemburgului şi Turul Beijingului, dar şi în Paris-Bruxelles. În mod normal, el va cere analiza probei B, caz în care va mai dura o săptămână pentru a afla dacă este vinovat sau nu. Dacă şi al doilea eşantion va fi pozitiv, atunci Galimzyanov riscă să fie suspendat doi ani. Contactat de Velonews, germanul Hans-Michael Holczer, managerul Katushei, s-a delimitat de ciclist şi a spus că echipa nu este implicată în acest scandal de dopaj.
  • Anul trecut au apărut mai multe informaţii potrivit cărora GP Soci ar urma să ajungă în calendarul World Tour, începând cu 2013. Acum, Federaţia de Ciclism de la Moscova se gândeşte la înfiinţarea unei curse pe etape asemănătoare cu Turul Franţei, dar mult mai scurtă. Alexander Gusyatnikov, membru al Federaţiei Ruse: “Este un proiect ambiţios, pentru care avem nevoie de bani şi drumuri bune. S-ar numi Turul Rusiei, iar rutierii ar urma să plece din Sankt Petersburg, ar continua cu Moscova, iar ultimele patru zile le-ar petrece la Soci, în munţii Caucaz. Vrem să avem această cursă până în 2014”.
  • O sinuzită îl va împiedica pe Cadel Evans să mai participe în Flèche Wallonne şi în Liège–Bastogne–Liège, aşa cum stabilise iniţial împreună cu directorul sportiv al lui BMC, John Lelangue. Australianul, învingător sezonul acesta în Criteriul Internaţional, ar fi trebuit să meargă acolo pentru a-i ajuta pe colegii săi, belgienii Greg Van Avermaet şi Philippe Gilbert. În schimb, el se va întoarce la casa din Elveţia, unde se va recupera şi antrena pentru Turul Romandiei, cursă în care s-a impus anul trecut. Ediţia din 2012 a Turului Romandiei va debuta pe 24 aprilie şi va reprezenta un pas important în pregătirea lui Evans pentru Le Tour, care doreşte să aibă din nou un program lejer până la startul Marii Bucle.
  • A fost prezentat tricoul roz al Turului Italiei 2012: acesta are inscripţionate mai multe mesaje, trimise de fani şi rutieri pe Twitter, o iniţiativă la care organizatorii cursei s-au gândit anul trecut. Însă marea noutate o reprezintă schimbarea tricoului acordat celui mai valoros căţărător. De la apariţia acestuia, în 1974, nuanţa a fost întotdeauna de verde, însă pentru ediţia din 2012 culoarea aleasă este albastru, urmare a venirii unui nou sponsor, Banco Mediolanum. Aceasta se află la a doua experienţă în Corsa Rosa, după ce a mai apărut pe tricoul acordat în clasamentul InterGiro (al sprinturilor intermediare), care a figurat în Turul Italiei între 1989 şi 2006.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: