Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

În sfârşit, un italian!

  • Enrico Gasparotto a produs una dintre surprizele primăverii şi a câştigat Amstel Gold Race, dar mai important de menţionat este faptul că italienii au bifat în cele din urmă un succes într-o clasică. Până duminică, ultimul ciclist peninsular care s-a impus într-o cursă importantă de o zi a fost Davide Rebellin, în Flèche Wallonne din 2009. Ce este de apreciat la Gasparotto e cum a gândit finalul, faptul că şi-a păstrat calmul şi a ales momentul potrivit pentru a sprinta în ultimii 20 de metri de pe Cauberg. Astfel, rutierul italian şi-a trecut în palmares cea mai mare victorie a carierei. Ar mai fi ceva de spus: Astana trăieşte, iar licenţa pentru 2013 nu mai pare un obiectiv atât de îndepărtat.
  • Oscar Freire rămâne fabulos şi la 36 de ani şi merită toate aprecierile pentru ceea ce face. De altfel, atacul dat de triplul campion mondial cu şapte kilometri înainte de final a fost cel mai frumos şi interesant moment al cursei. Plecat iniţial pentru a-l ajuta pe Joaquim Rodriguez, Freire a început să creadă în şansa lui la intrarea în ultimul kilometru, când se bucura de un avans de zece secunde. Din păcate, forcingul lui Gilbert şi panta dură de pe Cauberg au dus la prinderea spaniolului, însă acesta tot a terminat pe locul patru. Risc un pronostic: la Mondiale, peste cinci luni, Oscar Freire ia medalie.
  • Romain Bardet. Câţi au auzit de acest nume până duminică, atunci când ciclistul lui AG2R a plecat într-o evadare formată la kilometrul 60? Profesionist din actualul sezon, francezul a impresionat prin tăria arătată şi prin încăpăţânarea de a rămâne în frunte, deşi un grup puternic al favoriţilor era pe urmele sale. La final, el a sosit pe 25 şi a demonstrat că are potenţial pentru a fi unul dintre oamenii importanţi în Ardeni peste câteva sezoane. În plus, a confirmat locul secund obţinut anul trecut în Liège-Bastogne-Liège, versiunea pentru tineret.
  • Pentru că tot a vorba despre “La Doyenne”, vreau să remarc revenirea lui Philippe Gilbert. Deşi nu a terminat nici măcar pe podium, belgianul în vârstă de 29 de ani a fost cel care a schimbat învingătorul, deoarece fără atacul său, Oscar Freire s-ar fi impus. Treptat-treptat, rutierul echipei BMC se apropie de forma din sezonul precedent, iar nivelul de vârf va fi atins cu siguranţă duminica viitoare, în Liège-Bastogne-Liège, cursa lui preferată. Un succes în ultimul “Monument” al primăverii ar face uitate problemele de până acum.
  • Până la finalul carierei, Peter Sagan are toate şansele să câştige cele cinci clasice “Monument”, performanţă pe care au mai realizat-o doar trei oameni. Campionul Slovaciei şi-a demostrat încă o dată potenţialul, dar trebuie să înveţe să gândească mai mult cu mintea, şi mai puţin cu picioarele. Şi aceasta, deoarece o nouă eroare de tactică l-a costat victoria în Amstel Gold Race.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: