Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Concluzii după E3 Prijs

  • Tom Boonen se află într-o formă incredibilă, iar dacă va rămâne pe această traiectorie, atunci are toate şansele să facă dubla Turul Flandrei – Paris-Roubaix, la fel ca în 2005. Belgianul a arătat că are mare încredere în forţele sale şi că nu îi este deloc frică să lupte cu cei mai buni. Boonen a fost omul care a animat ediţia din acest an a E3 Prijs, cu două atacuri foarte bune, ce au fragmentat plutonul, pentru ca apoi, la final, să mai păstreze suficientă energie încât să îl învingă pe Oscar Freire la sprint.
  • Am mai spus-o şi după Milano-San Remo, o spun şi acum: Oscar Freire nu are motive să se retragă din activitate în această toamnă. Spaniolul a mers excelent vineri, când puţini îi dădeau şanse, şi a încheiat pe locul secund, fiind privat de victorie doar pentru că a declanşat sprintul prea târziu. Din cele 216 puncte obţinute de Katusha în ierarhia World Tour, o sută au fost aduse de veteranul iberic.
  • Fabian Cancellara poate da vina pe ghinion pentru rezultatul sub aşteptări din E3 Prijs: elveţianul spera să se impună pentru al treilea an la rând, însă două căzături şi alte două pene de cauciuc l-au împiedicat să lupte pentru victorie. Cu toate acestea, ciclistul echipei RadioShack-Nissan a avut forţa de a recupera diferenţa care îl separa de grupul lui Tom Boonen, arătând prin asta că nu trebuie exclus sub nicio formă din calcule. Din ce s-a văzut la televizor, căzăturile nu au avut urmări, ceea ce înseamnă că Fabian Cancellara îşi va reveni până duminica viitoare, când este programat Turul Flandrei.
  • John Degenkolb a continuat să impresioneze şi să mai obţină un rezultat valoros: după ce în “La Primavera” a terminat pe cinci, acum a sosit pe poziţia a şasea, la finalul unei curse dure, un Tur al Flandrei în miniatură. Risc un pronostic: sezonul acesta, germanul în vârstă de numai 23 de ani va termina între primii zece una dintre cele două mari clasice pe pavate.
  • Philippe Gilbert este ieşit din formă şi nu îi dau şanse la victorie în Turul Flandrei. Vineri, belgianul a fost primul favorit rămas în urmă, după care nici nu a mai ajuns la final, deoarece a hotărât să abandoneze când mai erau 43 de kilometri până la sosire. Sunt curios să văd dacă Gilbert îşi va intra în ritm până la startul clasicelor din Ardeni. În orice caz, spun de pe acum că va avea un sezon mult sub precedentul, când a obţinut 18 succese.
  • Senzaţia mea este că echipele vor face diferenţa în Turul Flandrei şi Paris-Roubaix. La acest capitol, Omega Pharma-Quick Step stă mult mai bine decât RadioShack-Nissan. Primul exemplu a venit în E3 Prijs: pe lângă faptul că OPQS a condus mereu plutonul, patru oameni ai grupării belgiene au venit în acelaşi timp cu Tom Boonen. De cealaltă parte, RadioShack-Nissan a avut un singur rutier, pe Fabian Cancellara.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: