Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

John Degenkolb: “Vreau să câştig un Monument”

Primăvara a început cum nu se putea mai bine pentru John Degenkolb, care a terminat pe locul cinci Milano-San Remo, înaintea unor rutieri mult mai titraţi, între care Tom Boonen şi Oscar Freire, triplul câştigător al clasicei din Italia. Rezultatul înregistrat sâmbăta trecută i-a dat multă încredere germanului în vârstă de 23 de ani, care ţinteşte alte clasări bune în cursele de o zi din următoarea perioadă.

Miercuri, cu două zile înainte de a participa în E3 Prijs Harelbeke, ciclistul lui Project 1T4I a vorbit pentru Cafe Roubaix despre obiectivele sale, dar şi despre şansele ca echipa lui să fie invitată la startul Turului Franţei.

– John, felicitări pentru Milano-San Remo! Cum a fost cursa?

Extraordinară! E una dintre cele mai mari curse din calendar, iar atunci când termini pe locul cinci la prima participare nu poţi decât să te bucuri. Nu a fost o zi incredibilă doar pentru mine, ci pentru întreaga echipă, care a muncit din greu. Până la urmă, am fost răsplătiţi pentru efortul depus, deoarece am avut trei rutieri între primii 20.

– Te-ai aşteptat la un astfel de rezultat? Care era obiectivul tău înainte de start?

Speram să obţin o clasare bună, dar niciodată nu poţi să ştii ce vei face într-o astfel de cursă. Sunt fericit cu locul al cincilea pe care l-am ocupat,  îmi oferă multă încredere pentru viitoarele curse.

– Erik Zabel a spus că într-o zi vei câştiga “La Primavera”.

Îmi doresc asta, dar nu vreau să fac speculaţii. Cel mai bine este să încerc şi să văd ce se va întâmpla.

– Corect, dar să sperăm că organizatorii nu vor schimba traseul, aşa cum au dat de înţeles la începutul săptămânii.

Din păcate, asta nu depinde de noi. Dacă vor să introducă o altă căţărare, atunci să facă asta. Noi vom fi nevoiţi să ne adaptăm la noua situaţie.

– În ce curse vei mai merge primăvara aceasta?

Acum mă aflu pe drum spre Belgia, unde vineri voi concura în E3 Prijs şi Gent-Wevelgem. Apoi vor urma Turul Flandrei şi Paris-Roubaix, după care se va încheia sezonul meu de clasice.

– Anul trecut ai obţinut un rezultat excelent în Paris-Roubaix. Ce aşteptări ai acum?

Să fiu mai bun şi să mai fac un pas. Mi-ar plăcea să termin între primii zece, la fel ca în Milano-San Remo. Sunt încrezător în forţele mele şi în echipă, care mă susţine 100%. Aştept cu nerăbdare următoarele curse.

– John, ai impresionat multă lume cu calităţile tale, deoarece te-ai descurcat bine pe plat, pe căţărări şi pe pavate. În aceste condiţii, ce cursă crezi că ţi se potriveşte cel mai bine?

Este dificil de spus. Aş putea zice de la Milano-San Remo până la Paris-Roubaix. În toate acestea îmi place să concurez, mai ales că e un sentiment minunat să lupţi pentru victorie în astfel de curse. Obiectivul meu este ca într-o zi să mă impun în Milano-San Remo, Turul Flandrei sau Paris-Roubaix. Să câştigi una dintre aceste clasice înseamnă enorm.

– Şi o ultimă întrebare: Project 1T4I a mers foarte bine în 2012. Crezi că va primi o invitaţie pentru Turul Franţei?

Da, deoarece facem mulţi paşi pentru a intra în posesia acelui wild-card. Consider că merităm să fim chemaţi la startul Turului Franţei, avem mulţi ciclişti buni şi dacă vom fi invitaţi acolo, cu siguranţă vom câştiga o etapă.

 

* Îi mulţumesc pentru poză şi pentru ajutorul acordat lui Bennie Ceulen, ofiţerul de presă al lui Project 1T4I.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: