Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

  • Mauro Vegni, directorul clasicei Milano-San Remo, ia în calcul o schimbare a traseului pentru ediţiile viitoare. Potrivit L’Equipe, Vegni a declarat că “o cursă care nu îi oferă unui atacant o şansă la victorie, nu mai poate fi numită o cursă”. Concret, Vegni se gândeşte ca începând din 2013, sosirea să aibă loc imediat cum se termină coborârea de pe Poggio. În aceste condiţii, şansele sprinterilor de a se impune în “La Primavera” vor deveni infime, iar profilul clasicei va fi schimbat pentru totdeauna.
  • ASO a dat invitaţiile pentru Paris-Roubaix: Bretagne-Schuller, Cofidis, Europcar, Farnese Vini, Project 1T4I, Saur-Sojasun şi Team NetApp. Surprinde faptul că Accent Jobs – Willems Veranda’s nu a fost chemată la start, deşi are o echipă bună pentru clasicele pe pavate. Asta înseamnă că Leif Hoste, rutier de trei ori clasat între primii zece, nu va participa la ediţia din acest an. În schimb, Team NetApp va mai bifa o cursă importantă şi şansele ca această formaţie să facă pasul spre World Tour în cel mult doi ani cresc de la o zi la alta.
  • Alejandro Valverde îl consideră pe Andy Schleck principalul favorit la câştigarea Turului Franţei, deşi cursa va avea peste o sută de kilometri de contratimp individual. Într-un interviu acordat cotidianului L’Equipe, spaniolul s-a arătat încrezător că se poate impune în Marea Buclă, acolo unde i-a trecut în planul secund pe Bradley Wiggins şi Cadel Evans, doi rutieri care îi pot lua atât lui, cât şi lui Andy Schleck, minute bune în etapele de contratimp.
  • Juan Antonio Flecha va participa în doar două clasice pe pavate: Turul Flandrei şi Paris-Roubaix. Ciclistul echipei Sky s-a recuperat după operaţia suferită la mână, însă s-a sfătuit cu medicii şi a decis să nu concureze în Dwars door Vlaanderen, E3 Prijs Harelbeke şi Gent-Wevelgem, pentru a nu risca o recidivă. În vârstă de 34 de ani, spaniolul se antrenează în această perioadă şi speră să ajungă în formă bună la startul “Infernului Nordului”, cursă care va fi transmisă de Eurosport, în direct, pe 8 aprilie.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: