Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Câştigătorii săptămânii trecute

  • Michael Albasini – o formaţie “croită” după modelul iniţial al Columbiei, GreenEdge şi-a propus ca în 2012 să obţină cât mai multe victorii, iar Michael Albasini a fost adus tocmai pentru că este genul de rutier capabil să bifeze câteva succese pe parcursul unui sezon, mai ales după evadări, aşa cum s-a întâmplat în Vuelta 2011. Tot o evadare a stat şi la baza triumfului său în Turul Cataluniei, una dintre marile surprize ale ultimilor ani, un rezultat care a demonstrat încă o dată cât de imprevizibil e ciclismul. Câştigător al primei etape, rutierul în vârstă de 31 de ani a beneficiat de faptul că singurul finiş la altitudine de la actuala ediţie a fost eliminat, urmare a vremii nefavorabile, şi a rămas pe locul întâi până la final, devenind doar al doilea ciclist elveţian, după Alex Zülle, care s-a impus în cursa din Spania.
  • Jan Barta – La 27 de ani, cehul şi-a trecut în palmares cel mai important succes al carierei. Team NetApp a demonstrat prin evoluţia sa că a meritat să fie invitată în Il Giro, unde şi-a propus să facă parte dintre protagoniste. Profesionist din 2005, Barta şi-a clădit victoria în cele două etape de contratimp, individual şi pe echipe, şi a terminat la general cu un avans de 13 secunde în faţa colegului său, polonezul Bartosz Huzarski.
  • Tom Boonen – Este una dintre cele mai bune primăveri din cariera fostului campion mondial, care a scăpat de problemele din ultimii doi ani. Având alături o echipă extrem de puternică, belgianul în vârstă de 31 de ani a arătat o formă incredibilă şi a obţinut două succese în trei zile: E3 Prijs Harelbeke şi Gent-Wevelgem. Totuşi, sezonul lui Boonen va fi apreciat în funcţie de ce va face acesta în Turul Flandrei şi Paris-Roubaix, clasice în care porneşte acum ca principal favorit.
  • Cadel Evans – Australianul s-a întors în Franţa pentru prima oară de la triumful său în Marea Buclă şi nu a dezamăgit. Ciclistul echipei BMC a câştigat în premieră Criteriul Internaţional, devenind doar al doilea rutier non-european care s-a impus în cursa din Hexagon, după americanul Bobby Julich. Pe lângă victoria de la general, Evans a câştigat şi contratimpul individual din Porto-Vecchio, iar pe Col de l’Ospedale a arătat că pregătirea sa pentru Turul Franţei se află pe drumul cel bun, cu exact trei luni înainte de startul ce se va da din Liège.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: