Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Echipele invitate în Vuelta 2015

Cinci grupări Pro Continentale au fost primite la startul celei de-a 70-a ediţii a Turului Spaniei, acestea urmând să li se alăture celor 17 de World Tour pe 22 august, la Puerto Banus, unde un scurt contratimp pe echipe va deschide balul. În săptămânile premergătoare cursei, nu s-au făcut pariuri cu privire la numele formaţiilor care vor primi un wild card, deoarece lucrurile erau destul de clare, având în vedere informaţiile neoficiale apărute încă de la începutul lunii februarie.

În condiţiile în care Amaury Sport Organisation este acţionar majoritar al Vueltei, două echipe franceze vor merge în ultimul Mare Tur al sezonului, Cofidis şi Europcar. Niciuna dintre acestea nu are un om de general – e greu de crezut că Pierre Rolland va conta, după un Tur al Franţei solicitant – astfel încât obiectivul lor principal va fi să obţină cel puţin o victorie de etapă. Totodată, nu ar fi exclus ca Europcar sau Cofidis să dea un pretendent la tricoul alb cu buline albastre, ce îl recompensează pe primul clasat în ierarhia căţărătorilor.

Una dintre cele mai importante ţări din ciclism în ultimii ani, aflată pe un trend ascendent ce pare să nu aibă limite, Columbia nu avea cum să rateze acest rendez-vous, la care va lua parte nu doar prin rutierii de World Tour, ci şi prin Colombia-Coldeportes, echipă foarte activă în această primă parte a sezonului, în curse ca Turul San Luis sau Tirreno-Adriatico. Trecută cu vederea de către organizatorii Turului Italiei, gruparea manageriată de Claudio Corti îşi va face de acum calculele în jurul celei de-a doua jumătăţi a sezonului, conştientă că are toate atuurile necesare pentru a bifa o victorie în Vuelta.

Pentru MTN-Qhubeka, 2015 se dovedeşte a fi un sezon de vis prin prisma invitaţiilor obţinute, formaţia sud-africană urmând să participe nu doar în foarte multe clasice, ci şi în două Mari Tururi, pentru prima dată în scurta sa istorie (Le Tour+Vuelta). MTN-Qhubeka poate fi o protagonistă în Spania, însă va fi foarte important cum va gestiona această situaţie inedită, în condiţiile în care se bazează pe un lot de doar 23 de rutieri, iar mulţi vor fi suprasolicitaţi până în august.

Celor patru grupări de mai sus li se va alătura Caja Rural, singura echipă Pro Continentală din Spania, care este aşteptată să iasă la atac în toate etapele ce vor avea munţi. Un succes pare a-i fi la îndemână lui Caja Rural, mai ales că în lot are ciclişti precum David Arroyo, Angel Madrazo, Sergio Pardilla, Carlos Barbero sau Amets Txurruka.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: