Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Echipele invitate în Turul Franţei 2015

Amaury Sport Organisation s-a grăbit în acest debut de sezon, şi, spre deosebire de alţi ani, Turul Franţei a devenit prima cursă de trei săptămâni care a anunţat echipele Pro Continentale invitate la start: Bora-Argon 18, Bretagne-Séché, Cofidis, Europcar şi MTN-Qhubeka. La o privire mai atentă, nu este vorba despre nicio surpriză, în condiţiile în care grupările din Hexagon erau sigure de o invitaţie, în vreme ce Bora şi MTN nu doar că au un lot solid, dar şi satisfac interesele comerciale ale ASO.

Aşadar, ce au de oferit cele cinci echipe?

Bora-Argon 18 – a participat şi anul trecut, când Leopold König a terminat pe locul şapte, cel mai bun rezultat al unui ciclist Pro Continental. Deşi acesta a plecat, Bora nu a fost trecută cu vederea de Amaury Sport Organisation, deoarece noul sponsor este german, iar compania franceză tocmai ce a semnat un contract cu ARD, care s-a angajat să transmită din nou Le Tour, după o pauză de opt ani. Cel mai bun om al echipei este irlandezul Sam Bennett, care va trebui urmărit la sprint, unde îi poate aduce lui Bora-Argon 18 mai multe rezultate importante, mai ales că acum are şi un “trenuleţ” la dispoziţie. Pe lângă Bennett, germanii îl mai propun şi pe Dominik Nerz, care poate surprinde în clasamentul general.

Bretagne-Séché – gruparea înfiinţată în urmă cu un deceniu nu a impresionat la precedentele ediţii, fiind aproape de fiecare dată una dintre cele mai slabe, însă nu avea cum să lipsească în 2015, având în vedere că este franceză. În plus, Bretagne a avut o foarte bună campanie de transferuri în urmă cu câteva luni, astfel că lui Brice Feillu, Romain Feillu, Anthony Delaplace şi Eduardo Sepulveda (care poate surprinde în clasamentul general) li se vor alătura Pierrick Fedrigo, Jonathan Hivert şi Yauheni Hutarovich, oameni capabili să aducă o victorie de etapă.

Cofidis – este echipa franceză care a transferat cei mai mulţi ciclişti la finalul sezonului anterior, dar nu pentru a fi primi invitaţii, ci ca să se asigure că va obţine multe victorii de calitate, capitol la care a dezamăgit în ultima vreme. Astfel, Nacer Bouhanni a fost ademenit de la FDJ, cu un salariu de peste un milion de euro, dar şi cu promisiunea că va fi unul dintre lideri şi va putea alege cursele în care doreşte să meargă. Câştigător al tricoului roşu în Giro 2014, francezul îşi va face debutul în Marea Buclă, obiectivul său fiind să bifeze un succes, lucru de care e perfect capabil.

Europcar – retrogradată din World Tour ca urmare a problemelor financiare întâmpinate, formaţia manageriată de Jean-René Bernaudeau nu a văzut asta ca pe un motiv de panică, fiind conştientă că va primi invitaţii pentru toate cursele importante din Hexagon, care contează cel mai mult. În Le Tour, Europcar ar trebui să vină cu Thomas Voeckler (fost câştigător al tricoului alb cu buline roşii şi a patru etape), Pierre Rolland (învingător pe Alpe d’Huez şi La Toussuire), dar şi Bryan Coquard, aşteptat să fie din nou unul dintre protagonişti la sprinturi, aşa cum s-a întâmplat la ediţia precedentă. Toţi aceştia vor încerca nu doar să obţină victorii, dar şi să atragă un nou sponsor principal.

MTN-Qhubeka – va scrie istorie anul acesta, urmând să devină prima echipă africană care va concura în Turul Franţei. Formaţia manageriată de Brian Smith a ratat o invitaţie în 2014, însă de atunci a făcut un lobby foarte puternic, ce a fost dublat şi de o campanie de transferuri extrem de impresionantă. Astfel, pe lângă Louis Meintjes (vice-campion mondial de tineret în 2013), Merhawi Kudus, Natnael Berhane, Reinardt Janse Van Rensburg sau Daniel Teklehaimanot, la start ar mai trebui să vină Edvald Boasson Hagen, Gerald Ciolek şi Tyler Farrar, rutieri ce îi pot aduce lui MTN-Qhubeka atât un succes de etapă, cât şi un uriaş nivel de publicitate.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: