Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Anul viitor, nu mai puţin de opt ciclişti vor încerca să doboare Recordul Orei, deţinut momentan de austriacul Matthias Brändle: Jack Bobridge, Thomas Dekker, Rohan Dennis, Alex Dowsett, Rasmus Quaade, Alex Rasmussen, Ondrej Sosenka şi Bradley Wiggins. Foarte mulţi dintre aceştia şi-au programat tentativa în prima parte a sezonului, conştienţi că dacă Wiggins, campionul mondial la contratimp, va stabili un nou rezultat de referinţă în luna iunie, le va fi foarte greu să doboare acel record.

Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde, Joaquim Rodriguez, Alberto Contador, Domenico Pozzovivo şi Carlos Betancur sunt doar câţiva dintre rutierii care şi-au anunţat prezenţa la startul celei de-a 50-a ediţii a Tirreno-Adriatico, programată între 11 şi 17 martie 2015. În afara tradiţionalelor etape de contratimp (pe echipe şi individual) şi de sprint, “Cursa celor Două Mări” va oferi şi un solicitant finiş în căţărare, pe Monte Terminillo, care se va afla la debut în Tirreno-Adriatico. Ascensiunea are 21 de kilometri lungime şi pantă medie 6,6%.

Organizatorii Turului Cataluniei au făcut public traseul cursei de anul viitor, care va avea şapte runde, niciuna de contratimp. În total, vor fi 24 de căţărări repertoriate, etapa-regină urmând să se încheie pe La Molina. Până acum, la startul ediţiei din 2015 şi-au anunţat prezenţa Joaquim Rodriguez (deţinătorul trofeului), Fabio Aru, Carlos Betancur, Alberto Contador, Thibaut Pinot, Nairo Quintana, Alejandro Valverde şi Tejay van Garderen, primul american care a câştigat o etapă acolo.

Unipublic a prezentat primele trei etape ale Turului Spaniei, cursă care va aniversa cea de-a 70-a ediţie în 2015. Puerto Banus – Marbella, Alhaurin de la Torre – Caminito del Rey şi Mijas – Malaga sunt rundele programate în deschiderea ultimului Mare Tur al stagiunii. Traseul complet va fi dezvăluit în luna ianuarie, informaţii neconfirmate spunând că organizatorii se gândesc la posibilitatea ca toate sosirile la altitudine să fie în locaţii care nu au mai figurat pe harta Vueltei.

Mauro Santambrogio a fost depistat pozitiv cu testosteron, în urma unui test care i-a fost făcut pe 22 octombrie, cu două săptămâni înainte de a-i expira suspendarea primită pentru dopaj la ediţia din 2013 a Il Giro. După ce a recunoscut anul trecut că a apelat la substanţe interzise şi a dat detalii despre acestea Comisiei UCI, italianul a beneficiat de o reducere a pedepsei, de la 24 la 18 luni. El ar fi trebuit să revină în ciclism alături de echipa Continentală Amore e Vita, însă acum, cel mai probabil, va primi o suspendare pe viaţă.

Mai sunt două săptămâni până la finalul anului, dar asta nu înseamnă că va urma o pauză pe Cafe Roubaix. Astfel, în următoarele zile din decembrie, pe blog vor putea fi găsite interviuri cu Leopold König, Serghei Tvetcov, Gianni Savio şi Brian Holm, o analiză a neo-profesioniştilor din 2014, precum şi loturile echipelor Pro Continentale.

Pe măsură ce se apropie startul noului sezon, tot mai mulţi rutieri îşi anunţă programul pentru 2015. Acesta poate fi consultat aici, urmând să fie updatat cu fiecare ocazie.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Pe scurt

  1. Eu am inteles ca Santambrogio va fi suspendat doar pe o perioada de maxim 2 ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: