Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Silvan Dillier: “Vreau să mă concentrez pe clasicele pe pavate”

Silvan Dillier

În 2014 au fost mulţi neo-profesionişti talentaţi care au arătat ce sunt capabili să facă în viitor. Unul dintre aceşti ciclişti este Silvan Dillier, care s-a prezentat la startul sezonului cu un palmares solid în cursele sub 23 de ani, între victoriile sale aflându-se Turul Normandiei, o etapă în Tour de l’Avenir, mai multe titluri naţionale, Flèche Ardennaise şi o etapă la ediţia inaugurală a Turului Albertei, acolo unde a concurat ca stagiar pentru BMC.

Apoi, în timpul primului an petrecut în plutonul profesionist, ciclistul elveţian a adunat 62 de zile de cursă şi chiar dacă nu a obţinut o victorie individuală, poate spune că a avut un sezon impresionant, cu 15 clasări în top zece (în curse pe etape, dar şi în clasice), cireaşa de pe tort venind în luna septembrie, atunci când a câştigat cu BMC titlul mondial în cursa de contratimp pe echipe.

Săptămâna trecută, Silvan Dillier s-a prezentat în Denia, pentru cantonamentul lui BMC, iar mulţumită domnului Georges Lüchinger, directorul biroului de comunicare al echipei, am avut ocazia să îi pun câteva întrebări despre rezultatele sale din 2014 şi planurile pentru viitor.

– Silvan, cât de mulţumit eşti de acest an?

Sunt foarte fericit cu primul meu sezon ca profesionist, au fost câteva curse noi pe care nu trebuia iniţial să le fac, dar sunt mulţumit, pentru că am fost acolo împreună cu BMC.

– Care a fost cea mai interesantă?

Turul Flandrei a fost cu adevărat impresionant, a fost primul meu Monument şi tocmai de aceea a reprezentat ceva special. De asemenea, Turul Elveţiei, cursa mea de casă, a fost extraordinar; evident, şi cursa de contratimp pe echipe de la Mondiale a fost uimitoare.

– Şi care e rezultatul de care eşti cel mai mândru?

Cu siguranţă, titlul mondial la contratimp pe echipe. E cel mai mare succes de până acum al carierei mele. Este greu să depăşeşti acest rezultat, dar voi încerca.

– Ai concurat mult pe pavate în 2014. Cum a fost această experienţă?

La tineret am participat în câteva curse pe pavate şi mi-a plăcut mult. Acum, alături de profesionişti a fost şi mai frumos, a fost fantastic să particip în toate aceste clasice. Îmi plac mult pavatele, chiar dacă este foarte dificil acolo. Sunt tipul de rutier făcut, mai mult sau mai putin, pentru clasicele de pavate, şi cred că mă voi concentra în viitor pe câştigarea unei astfel de curse.

– Care a fost cea mai dură zi din cariera ta?

Au fost multe astfel de zile. În fiecare cursă întâmpini momente dificile şi întotdeauna este plăcut atunci când le depăşesti, iar apoi obţii un succes, la nivel individual sau împreună cu echipa. În astfel de momente realizezi că ai trecut peste durere şi trebuie să te bucuri de rezultat.

– Ce ţi-ai dori să îmbunătăţeşti anul următor?

Am câştigat multă experienţă în acest sezon şi mi-ar plăcea să mai lucrez la contratimp, deoarece este un lucru bun să fii puternic la contratimp, îţi oferă un avantaj faţă de ceilalţi rutieri.

– Chiar dacă programul tău pentru 2015 nu a fost finalizat, presupun că ţi-ai fixat anumite obiective.

Mi-ar plăcea să merg din nou în clasicele pe pavate şi aş vrea să încerc şi clasicele din Ardeni, deşi nu ştiu dacă asta se va întâmpla anul viitor. Apoi, mi-ar plăcea să particip într-un Mare Tur. Încă nu s-a decis care, însă o cursă de trei săptămâni va fi în programul meu.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: