Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Potrivit cotidianului Gazzetta dello Sport, Uniunea Ciclistă Internaţională nu îi va acorda Astanei o licenţă World Tour pentru 2015, din cauza scandalurilor de dopaj în care a fost implicată gruparea kazahă, la acestea adăugându-se cele trei teste pozitive înregistrate la echipa continentală a Astanei. Dacă informaţia se va dovedi adevărată, formaţia manageriată de Alexandre Vinokourov – pentru care evoluează şi Vincenzo Nibali, câştigătorul Turului Franţei – va trebui să se bazeze pe invitaţii pentru a participa în cursele importante din sezonul următor.

Cunoscută în trecut ca Trek-Livestrong, Bontrager-Livestrong sau Bissell Development, echipa patronată de Axel Merckx se va numi Axeon, începând cu 2015. Axeon va rămâne la nivel continental şi va continua să se ocupe de dezvoltarea tinerilor rutieri, obiectivul declarat al lui Merckx fiind să creeze un brand durabil. Anul viitor, gruparea din Statele Unite – care speră să meargă în Turul Californiei, Turul Utah şi Turul Colorado – se va baza pe 12 ciclişti: Will Barta, Geoffrey Curran, Greg Daniel, Daniel Eaton, Tao Geoghegan Hart, Ruben Guerrero, Phil O’Donnell, Justin Oien, James Oram, Logan Owen, Chris Putt şi Keegan Swirbul.

Fabian Cancellara, Tom Boonen, Peter Sagan, Nacer Bouhanni, Sam Bennett, Sacha Modolo, Alexander Kristoff, Marcel Kittel, Philippe Gilbert şi Alejandro Valverde şi-au anunţat prezenţa la startul Turului Qatarului (8-13 februarie), cursă folosită de mulţi rutieri drept pregătire pentru clasice. Câţiva dintre aceştia vor merge şi în Turul Omanului (17-22 februarie), unde vor mai participa Vincenzo Nibali, Fabio Aru, Joaquim Rodriguez, Rui Costa, Warren Barguil şi Tejay van Garderen.

Uşor, uşor, se creionează loturile echipelor de World Tour şi Pro Continentale pentru 2015. Deşi este decembrie, încă se mai efectuează transferuri, cele mai recente avându-le în prim-plan pe Trek Factory Racing şi Drapac. O listă completă a mutărilor realizate de la 1 august poate fi găsită aici.

Single Post Navigation

4 thoughts on “Pe scurt

 1. Mai degraba le dai ciclistilor o suspendare drastica decat sa penalizezi o echipa intreaga. N-au fost prinsi dopati jumatate din lot, astfel ca nu vad de ce ar trebui sa sufere o echipa cu un bun statut financiar.
  Intensifica controalele la fiecare echipa indiferent ca vorbim de o cursa de-o zi sau un tur de-o saptamana/luna si taie-n ` carne vie ` daca tot detii legea si o poti pune in practica.
  Vor fi invitati de catre organizatori dar inclin sa cred ca se va intampla astfel, inseamna ca exista un fel de troc intre UCI si Astana 😉 Oricum, sunt la primul caz ( cam sonor, ce-i drept ) de dopaj si ar trebui iertati dar sa se intensifice controalele la aceatsa echipa, ca sa nu mai existe suspiciuni de tot felul, inclusiv la adresa lui Nibali.

  • Trocul va consta in: Astana va fi invitata la toate tururile importante si acolo unde este necesara prezenta ca fiind o echipa care plateste oalele sparte ale unor ciclisti care si-au facut pe cont propriu de cap dar ca n-ar trebui sa lipseasca de la Start, iar UCI va aduna ` laurii ` cum ca nu se mai joaca cu astfel de cazuri pe viitor si astfel vor risca sa nu mai primeasca licenta.
   Vor scapa ieftin, in spate sunt altfel de jocuri, sunt bani multi investiti, se discuta cu totul diferit dincolo de ceea ce apare in presa, presupuneri, zvonuri neconfirmate, surse si declaratii anonime, etc., e ca si cum te-as pedepsi dar de fapt suntem in continuare buni prieteni si luam masa impreuna 😉

   • Inclin sa cred ca Astana va primi o licenta, UCI nu isi permite sa aiba mai putine echipe de World Tour, la fel cum nu isi permite sa ajunga la TAS, asa cum s-a intamplat in cazul Katusha.

    Totusi, nu pot sa nu remarc ca UCI are clar ceva cu Astana, deoarece testele anti-doping ale rutierilor de la echipa Continentala (care nu are o legatura propriu-zisa cu echipa mare) au fost anuntate la foc automat, toamna aceasta, desi ciclistii au fost testati cu luni in urma.

 2. mihaicc on said:

  Pana si Contador era la Astana in 2010. Merge de o teorie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: