Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Andrea Zordan: privind spre 2015 cu optimism

PIC448707235

Primul sezon la profesionişti nu a fost în totalitate aşa cum a sperat Andrea Zordan. Rutierul lui Androni Giocattoli-Venezuela a concurat în curse importante, ca Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke, Turul Flandrei sau Amstel Gold Race, dar a întâmpinat şi multe momente dificile, din cauza unei mononucleoze care şi-a pus amprenta asupra evoluţiei sale. Partea bună a fost că după ce boala i-a fost depistată şi tratată, Andrea şi-a revenit şi a tras din greu pentru a termina stagiunea într-o notă înaltă.

Acum, înainte de debutul noii stagiuni, rutierul în vârstă de doar 22 de ani se antrenează mult, pentru a fi în cea mai bună formă în 2015, atunci când vrea să le demonstreze tuturor de ce este capabil. Cum încrederea nu îi lipseşte, iar de partea sa se află şi experienţa acumulată în 2014, doar de un pic de noroc mai are nevoie Andrea Zordan pentru a fi una dintre surprizele anului următor.

– Andrea, cum a fost primul tău sezon ca profesionist?

A fost lung şi dur, cu multe momente dificile, dar şi cu amintiri frumoase, cum ar fi faptul că m-am plimbat în jurul lumii împreună cu echipa. Cu siguranţă, a reprezentat un salt important, având în vedere că am trecut de la curse de 130-150 de kilometri la curse de minim 200 de kilometri. Ritmul este unul intens, mai ales pe final, dar mulţumită curselor variate în care am participat, am reuşit să mă obişnuiesc relativ bine.

– Care a fost cel mai bun moment?

Categoric, asta s-a întâmplat în august. După ce am depăşit problemele de ordin fizic avute, am făcut câteva antrenamente în Franţa şi în cele din urmă am putut lupta cu ciclişti rapizi, ca Mark Cavendish, Thor Hushovd şi alţii ca ei. Apoi, în Italia am făcut o figură foarte frumoasă în Tripticul Lombard, cu cei 200 de kilometri de evadare din Coppa Agostini.

– Şi cea mai neplăcută perioadă?

Cel mai neplăcut moment a fost cel în care mi-am dat seama, în aprilie, că nu am condiţia fizică optimă, fiind urmărit mereu de o stranie senzaţie de oboseală. După mai multe analize, în luna iulie am descoperit că aveam mononucleoză. Din această cauză, nu am încheiat multe curse.

– Iubeşti clasicele pe pavate, şi anul acesta ai participat în multe astfel de curse. Cum a fost?

A fost o experienţă importantă, care m-a ajutat să cresc mult. Cu siguranţă, am înţeles că sunt curse la startul cărora trebuie să te prezinţi la 110% din capacitatea ta, având în vedere că toţi marii campioni vor să se descurce foarte bine. În plus, am văzut cum se pregătesc bicicletele pentru curse de genul acesta, nimic nu e lăsat la voia întâmplării, niciodată.

– Ce simţi că ai îmbunătăţit în 2014?

Anul acesta am făcut progrese în ceea ce priveşte rezistenţa, fiindcă am concurat în curse de 200 de kilometri şi astfel m-am obişnuit cu un efort constant de cinci ore, cinci ore şi jumătate.

– Per total, eşti mulţumit sau dezamăgit de sezonul tău?

Dacă ar trebui să îmi dau o nota de la 1 la 10, cu siguranţă mi-aş da un 5,5, pentru că am obosit mult, dar datorită muncii enorme depuse, am reuşit două ultime luni de cursă cu adevărat bune.

– Ce planuri ai pentru anul viitor?

M-am gândit mult la 2015 şi am început deja pregătirea, pentru că sunt extrem de motivat să mă descurc foarte bine. Obiectivele mele sunt legate de participarea în cursele importante în care echipa va fi invitată. În plus, pe lângă clasicele nordului, îmi doresc să merg mai mult în Italia şi Franţa, unde am văzut că au loc multe curse care mi se potrivesc. Apoi, aş fi foarte fericit dacă aş putea lua startul într-o cursă pe care am văzut-o des la televizor, Milano-San Remo. Însă cel mai mare obiectiv al meu este să concurez în Turul Italiei.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: