Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

Turul Lombardiei 2013, Liège-Bastogne-Liège, Turul Italiei, Turul Spaniei şi Campionatele Mondiale (toate în 2014) nu sunt cursele în care Daniel Martin a obţinut un rezultat notabil, ci în care acesta a căzut de fiecare dată, irlandezul aflându-se parcă într-o spirală a ghinionului ce părea să nu se mai oprească. Ca o ironie, ciclistul lui Garmin-Sharp a pus punct acestei perioade chiar în cursa în care începuse seria sa nefastă – Turul Lombardiei – acolo unde doar un irlandez se mai impusese până acum, Sean Kelly.

Mai degrabă un outsider la start, ciclistul în vârstă de 28 de ani a profitat din plin de acest statut, care i-a permis să stea la cutie într-o cursă din care au lipsit “artificiile” şi să declanşeze un atac năucitor în kilometrul de final, atunci când marii favoriţi erau preocupaţi să se supravegheze. Imediat cum a luat un avans de zece metri, a devenit clar că nu va mai fi prins până la linia de sosire din Piazza Matteotti, acolo unde şi-a salvat sezonul cu un nou succes de colecţie, foarte asemănător cu cel din “La Doyenne” 2013.

În mai multe rânduri, Martin a declarat că preferă clasicele în detrimentul curselor pe etape şi că doreşte să mai obţină alte victorii în acestea până la finalul carierei. Cu Liège-Bastogne-Liège şi Turul Lombardiei în palmares, irlandezul mai are un obiectiv major: victoria în Flèche Wallonne. Având în vedere că ultimele trei clasări ale sale acolo au fost 6, 4 şi 2, nu ar exclus ca mult doritul succes să vină în 2015.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: