Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

Michal Kwiatkowski a început sezonul într-un ritm fabulos, cu nu mai puţin de patru victorii în interval de două săptămâni. În primăvară, a fost unul dintre cei mai constanţi rutieri, atât în cursele clasice, cât şi în cele pe etape, cu un total de şase şase succese şi cu clasări pe podium în Turul Ţării Bascilor, Flèche Wallonne şi Liège–Bastogne–Liège. Tocmai de aceea, polonezul era îndreptăţit să spere la o evoluţie bună în Turul Franţei, mai ales că în 2013, la debut, fusese al 11-lea. Însă lucrurile nu s-au legat pentru el în Hexagon, evoluţia lui Kwiatkowski, una dezamăgitoare, concretizându-se într-un loc 28.

Asta nu l-a afectat pe rutierul echipei Omega Pharma Quick Step, care a luat o pauză de mai bine de o lună după Marea Buclă şi a început să îşi construiască forma pentru ultima treime a sezonului. Astfel, după un Tur al Marii Britanii reuşit, încheiat cu o victorie şi un loc doi la general, polonezul a venit la Ponferrada cu statutul unui favorit ce nu avea nimic de pierdut, spre deosebire de alţi oameni, pentru care rendez-vous-ul iberic reprezenta o ţintă uriaşă.

În Spania, datorită tacticii excelente, dar şi curajului său – poate dat de tinereţe, poate de felul său de a fi – Michal Kwiatkowski a atacat atunci când mulţi încă îşi mai făceau calcule pentru final şi a luat un avans care s-a dovedit suficient pentru a celebra cea mai mare victorie a carierei. La doar 24 de ani, Kwiatkowski şi-a completat sezonul de vis cu tricoul curcubeu, devenind cel mai tânăr campion mondial din ultimul deceniu şi jumătate şi arătând că va fi unul dintre cicliştii de referinţă ai următorilor ani.

Single Post Navigation

One thought on “Rutierul săptămânii

  1. am urlat ca la miting cand vedeam cum venea grupul din spate… mai ales Belmonte 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: