Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Cine este Miguel Angel Lopez?

I se spune “Superman”, deoarece în urmă cu trei ani, când a fost atacat de mai mulţi hoţi care au vrut să îi fure bicicleta, s-a luptat cu aceştia, şi chiar dacă a fost rănit la faţă şi înjunghiat în picior, a reuşit să scape, cu tot cu bicicletă. Mai nou, este cunoscut drept câştigătorul ediţiei din acest sezon a Tour de l’Avenir, unde a impresionat pe toată lumea cu calităţile sale, arătate în cea mai importantă cursă pe etape din calendarul rutierilor sub 23 de ani. Pentru mulţi, victoria lui a venit ca o surpriză, deoarece se ştiau puţine lucruri despre el înainte de acest sezon, şi chiar presa de specialitate din ţara natală a fost luată prin surprindere de rezultatele obţinute.

Însă ce se ştie despre noua senzaţie a ciclismului columbian? În primul rând, Miguel Angel Lopez s-a născut în Boyaca, a început în mountain bike, unde a devenit campion regional, iar apoi a trecut pe şosea, formându-se la Lotería de Boyaca Indeportes Boyaca, clubul condus de Rafael Acevedo, fost ciclist al echipei Café de Colombia, alături de care a terminat pe locul 12 Turul Franţei din 1984. Ca junior, Lopez nu a obţinut multe rezultate importante, asta şi din cauză că a suferit de pe urma accidentărilor, genunchii săi fiind cei mai afectaţi. Odată scăpat de aceste probleme, sud-americanul şi-a arătat potenţialul în cursele de pe teren propriu, triumfând în versiunea pentru tineret a Turului Columbiei, pe parcurs impunându-se şi în etapa terminată pe Alto de Crucero.

Apoi, au urmat alte succese, în Clasica de Samaca (ierarhia generală şi două etape) şi în Clasica Fusagasuga (o etapă), iar rezultatele bune l-au adus în echipa Columbiei pentru Tour de l’Avenir, una în care nu au figurat ciclişti de la echipa 4-72, urmare a disensiunilor existente între Federaţie şi Luis Saldariagga. În Hexagon, după un prolog impresionant – locul 13, la doar zece secunde în urma învingătorului – Miguel Angel Lopez a trecut cu bine de etapele de plat, după care a început să dea recital pe munte. Anul acesta, patru zile din L’Avenir au avut final la altitudine, iar sud-americanul a terminat de fiecare dată în top cinci, bifând şi un succes, pe La Rosière.

Pe lângă rezultate, rutierul columbian a impresionat şi prin atitudinea arătată, atacând de fiecare dată cu mulţi kilometri înainte de sosire, un semn că încrederea în forţele proprii era uriaşă, iar problemele la genunchi erau de domeniul trecutului. Astfel, Miguel Angel Lopez nu doar că a terminat pe primul loc la general, dar şi-a adjudecat şi ierarhia căţărătorilor, ce l-a recompensat pentru constanţa incredibilă arătată.

Al cincilea columbian care s-a impus în Tour de l’Avenir, Lopez are doar 20 de ani şi tot viitorul înainte, greul de abia acum urmând să apară, deoarece va trebui să confirme rezultatele fantastice din 2014. Cel mai probabil, va face asta la profesionişti, pentru că multe echipe s-au arătat deja interesate să îi ofere un contract începând cu 2015.

Single Post Navigation

3 thoughts on “Cine este Miguel Angel Lopez?

  1. teamsky on said:

    Impresionant si Robert Power care confirma sezonul bun,Ag2r se pare ca a facut o alegere inspirata cand i-a dat un contract lui Pierre-Roger Latour,Vervaeke confirma ca e viitorul rutier de general al Belgiei,iar pe cei doi rusi ma astept sa-i vad in WorldTour,cat si pe kazahul Davidenok.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: