Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2014 – etapa l

Vuelta 2014 Jerez de la Frontera

Pentru al cincilea an consecutiv, Turul Spaniei va începe cu un contratimp pe echipe. După Sevilla, Benidorm, Pamplona şi Sanxenxo, a venit rândul lui Jerez de la Frontera să găzduiască această etapă. Startul se va da din Plaza del Mamelon, finalul va fi pe Avenida Alcalde Alvaro Domecq, iar traseul va avea doar 12,6 kilometri şi va fi foarte tehnic, din cauza numeroaselor sensuri giratorii (după unii, mai mult de 20), care le vor da bătăi de cap rutierilor, o simplă eroare acolo fiind suficientă pentru a pierde orice şansă la obţinerea unui rezultat notabil.

Una dintre marile favorite la victorie va fi Trek Factory Racing, care a adus mulţi rouleuri şi oameni puternici de contratimp la start, precum Fabian Cancellara, Kristof Vandewalle, Jesse Sergent, Jasper Stuyven şi Bob Jungels. Un succes ar conta enorm pentru această echipă tânără, care nu a venit aici cu pretenţii mari la clasamentul general, în ciuda faptului că îl are şi pe Haimar Zubeldia. Principala adversară a lui Trek va fi Omega Pharma-Quick Step, dubla campioană mondială a disciplinei, ce va miza pe Tony Martin, Wout Poels, Tom Boonen şi Rigoberto Uran pentru a se impune la Jerez de la Frontera.

Sky este o altă grupare care poate emite pretenţii la primul loc, mai ales că se va baza pe ciclişti cunoscuţi pentru abilităţile lor la contratimp: Chris Froome, Vasil Kiryienka, Dario Cataldo sau Kanstantsin Siutsou. În plus, echipa britanică va fi foarte motivată să îi ofere liderului său un pumn de secunde avans în raport cu adversarii încă din ziua inaugurală a cursei. În ciuda faptului că are mulţi veterani în distribuţie, nici BMC nu ar trebui neglijată, lucru valabil şi pentru Movistar, care a câştigat contratimpul pe echipe din Vuelta în urmă cu doi ani. Mai mult ca sigur, podiumul va fi ocupat de trei dintre cele cinci formaţii prezentate mai sus, orice alt rezultat putând fi catalogat drept o mare surpriză.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: