Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Dylan Teuns: “BMC – cel mai important pas din cariera mea”

Dylan Teuns

Tour de l’Avenir, cea mai prestigioasă cursă pe etape din calendarul rutierilor sub 23 de ani, începe astăzi, iar unul dintre cicliştii care speră să strălucească acolo este Dylan Teuns. În vârstă de 22 de ani, rutierul belgian al echipei BMC Development a avut un sezon solid, cu victorii de etapă în Turul Bretaniei şi în Giro della Valle d’Aosta şi clasări pe podium în alte curse importante, precum Liège–Bastogne–Liège şi Omloop Het Nieuwsblad. Potenţialul său nu a trecut neobservat, iar BMC i-a oferit un contract pe mai mulţi ani, începând din 2015.

După Turul Utah, cursă 2.HC în care Dylan Teuns a avut o nouă evoluţie impresionantă, câştigând tricoul rezervat celui mai bun tânăr, i-am luat un interviu despre sezonul avut şi planurile sale pentru viitor.

– Dylan, în prima parte a anului ai bifat mai multe rezultate bune, între care şi două victorii. Care a fost cel mai important moment pentru tine?

Victoria de etapă din Turul Bretaniei, deoarece participam acolo pentru a treia oară şi am remarcat că rutierii care s-au descurcat bine în Bretania – Riccardo Zoidl, Julian Alaphilippe, Reinardt Janse Van Rensburg – au devenit profesionişti în sezonul următor.

– Ai vreun regret?

Singurul regret pe care îl am este legat de locul secund din Liège–Bastogne–Liège, acolo unde am făcut greşeala să cred că am câştigat, fără să mă aştept ca un alt ciclist să mă depăşească. Însă acesta este sportul.

– Cât de importantă a fost BMC Development pentru progresul tău?

Am învăţat foarte mult de la Rik Verbrugghe (n.r. – managerul echipei), experienţa sa tactică şi felul cum trebuie să concurez pe finalul unei curse ajutându-mă enorm.

– În urmă cu câteva săptămâni, ai participat în Turul Utah. Cum a fost?

Pot spune că a fost o experienţă fantastică, a fost prima mea cursă alături de BMC, ca stagiar, dar şi prima oară când am participat la o competiţie desfăşurată pe un alt continent. Am ajuns în Utah cu o săptămână înainte de start, pentru a mă întâlni cu echipa, şi totul a mers foarte bine. Utah e foarte frumos, iar peisajele îţi taie răsuflarea. Mi-a plăcut mult. Am prins o încredere uriaşă pentru anul viitor, după ce am fost cel mai valoros tânăr şi am terminat pe locul 18 într-o asemenea cursă.

– Acum vei merge în Tour de l’Avenir. Ce părere ai despre parcurs?

Voi concura pentru a treia oară acolo, iar traseul este mereu relativ plat în prima parte, pregătindu-te pentru căţărările din ultimele zile ale cursei. Îmi plac mai mult etapele finale decât primele, mai ales că mereu am avut sentimentul că devin mai bun pe finalul unei competiţii.

– Şi ce aşteptări ai?

Întotdeauna încerc să nu îmi creez aşteptări prea mari. Evident, mi-ar plăcea să câştig o etapă, însă doar un rutier poate să termine primul. Obiectivele mele sunt să mă prezint la un nivel bun pe ultimele ascensiuni şi să lupt pentru victoria de etapă. Un top zece la general ar fi un rezultat important.

– Anul viitor, vei deveni profesionist alături de BMC. Cât de mult contează asta pentru cariera ta?

Este cel mai important pas făcut de mine, nu există nimic mai presus de asta. Să devin profesionist alături de o echipă de World Tour ca BMC e un vis devenit realitate. Însă mai am mult de învăţat şi sunt fericit pentru că BMC mi-a oferit şansa de a progresa şi de a deveni profesionist.

– Spune-mi, te rog, trei curse pe care visezi să le câştigi în viitor.

O etapă în Turul Franţei, Campionatele Mondiale şi Liège–Bastogne–Liège.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: