Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Vincenzo Nibali va reveni în curse peste câteva săptămâni, odată cu prima cursă a Tripticului Lombard, Tre Valli Varesine. De acolo, câştigătorul Turului Franţei ar putea participa în Marele Premiu de la Plouay, ce va fi urmat de Coppa Bernocchi, Coppa Agostoni şi Memorialul Marco Pantani. Apoi, Nibali va merge în Spania, pentru Campionatele Mondiale de la Ponferrada. Acolo, ciclistul Astanei va concura atât în contratimpul pe echipe, cât şi în cursa de şosea, Nibali urmând să fie liderul naţionalei pregătite de Davide Cassani. După Mondiale, peninsularul va mai lua startul în Turul Lombardiei, ultimul Monument al sezonului.

La mai bine de trei decenii de la ultima ediţie a Turului Corsicii pentru profesionişti, insula din Mediterană va avea din nou o cursă în calendarul UCI. Este vorba despre Clasica din Corsica, ce se va desfăşura pe 26 martie 2015, în preajma Criteriului Internaţional, care are loc tot acolo. Cursa de o zi va porni din Bastia, se va încheia la Ajaccio, iar pe traseu va fi plasată şi Col de Vizzanova, care a figurat şi în Turul Franţei 2013. Căţărarea are 12,4 kilometri lungime şi pantă medie 4,1%.

Sunt şanse foarte mari ca ediţia din acest an a Turului Beijingului să fie şi ultima, la doar trei ani de la înfiinţarea competiţiei. Anunţul a fost făcut de un oficial al Biroului pentru Sport din capitala Chinei, care a mai spus că membrii comitetului de organizare se vor întâlni cu reprezentanţi ai Uniunii Cicliste Internaţionale la jumătatea lunii octombrie, după încheierea cursei, pentru a vedea dacă aceasta mai poate avea un viitor. În cele trei ediţii de până acum, Tony Martin (de două ori) şi Beñat Intxausti s-au impus la general.

Accidentat la umăr în prima zi a Marii Bucle, Mark Cavendish este aşteptat să se întoarcă în curse odată cu Tour de l’Ain, ce se va desfăşura între 12 şi 16 august. În funcţie de evoluţia de acolo, staff-ul echipei Omega Pharma-Quick Step va decide dacă Turul Spaniei – ce pleacă la drum pe 23 august – va fi următoarea cursă în care va participa fostul campion mondial. În vârstă de 29 de ani, Cavendish a concurat o singură dată în Vuelta, la ediţia din 2010, atunci când a câştigat trei etape şi clasamentul pe puncte.

Perioada de transferuri a început de mai puţin de o săptămână, dar deja au fost anunţate câteva mutări spectaculoase. Toate transferurile efectuate pot fi găsite aici, în timp ce aici pot fi consultate zvonurile apărute pe piaţă în ultima vreme. Nu uitaţi de lista stagiarilor, 57 de tineri rutieri urmând să evolueze în aceste săptămâni pentru echipele Pro Continentale şi de World Tour.

Single Post Navigation

6 thoughts on “Pe scurt

 1. teamsky on said:

  Tre Valli Varesine nu cumva e inainte de marele premiu de la Plouay?

 2. Cati km insumeaza acest Tur al Corsicii ? 🙂

  • Inca nu se cunosc toate detaliile.

   • Au aparut ieri mici detalii 🙂 ” The 2015 Corsica Classica route is 203.8 kilometres long and will take the riders from Ajaccio – the island’s capital – to the second largest city, Bastia. Corsica played host last year’s Tour de France Grand Depart, and the race will take in many of the same climbs as the second stage – although it will be run in reverse.
    he race will be run with a budget of €200,000 to begin with. Organisers hope that they can grow it into another stage race and replace the defunct Tour de Corse. „

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: