Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

Pe cât de prost a fost finalul lui iulie pentru Alejandro Valverde, pe atât de bun a fost startul lunii august. Pe 27 iulie, spaniolul a ajuns la Paris pe locul al patrulea, ratând unul dintre principalele obiective ale sezonului, un podium în Turul Franţei. Criticat de multă lume pentru acest rezultat, ciclistul echipei Movistar şi-a revenit în mai puţin de o săptămână şi a arătat că rămâne unul dintre cei mai buni rutieri din lume, capabil să dea lovitura oricând, dacă profilul unei curse îl avantajează, iar picioarele sale răspund. Cea mai recentă ispravă de acest fel a venit în Clasica San Sebastian, prima cursă importantă de o zi a verii, pe care Valverde o mai câştigase în trecut, la ediţia din 2008.

Criticat de multe ori pentru stilul său defensiv şi păgubos, Alejandro Valverde a făcut de această dată o cursă tactică perfectă, avantajat şi de ultima căţărare, cu pante de 20%. Conştient că acea ascensiune îl favorizează mai mult pe Joaquim Rodriguez, ibericul în vârstă de 34 de ani a aşteptat ca “Purito” să mute primul, iar apoi a reacţionat, venind lângă compatriotul său într-un ritm propriu. Apoi, când nimeni nu se aştepta, liderul lui Movistar a riscat pe coborârea tehnică şi s-a distanţat de Rodriguez, dar şi de ceilalţi urmăritori, ce dădeau semne că s-ar putea apropia.

Alimentat de o dorinţă uriaşă de a-şi lua revanşa şi de a le demonstra tuturor celor care l-au criticat că mai are un cuvânt de spus în competiţiile importante, Alejandro Valverde a făcut una dintre cele mai bune curse ale sezonului şi a devenit cel mai vârstnic învingător din Clasica San Sebastian, la 34 de ani şi aproape patru luni. Odată cu acest succes, al zecelea din 2014, spaniolul a urcat pe locul întâi în clasamentul World Tour, depăşindu-l pe Alberto Contador, iar dacă va merge la un nivel ridicat şi în Vuelta, are toate şansele să câştige ierarhia individuală. Totuşi, nu în Turul Spaniei va fi periculos ibericul, ci la Campionatele Mondiale de la Ponferrada, acolo unde nu ar fi exclus să îşi îndeplinească un mai vechi vis: câştigarea tricoului curcubeu.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: