Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2014 – etapa a XlX-a

Le Tour 2014 Bergerac

Munţii au fost lăsaţi în urmă şi sunt deja istorie în această cursă, dar efectele lor s-ar putea resimţi vineri, atunci când, deşi este programată o etapă de plat, o evadare ar putea reuşi, deoarece echipele sprinterilor, foarte obosite după efortul din ultimele zile, nu vor fi extrem de încântate să ducă trenă în urmărirea evadaţilor. În plus, cum etapa a XlX-a (Maubourguet val d’Adour – Bergerac) are peste 200 de kilometri şi vine înainte de contratimpul individual, şansele celor care vor pleca în faţă vor fi şi mai mari.

Etapa numără un singur obstacol, o căţărare de categoria a patra, ce apare în ultimii 15 kilometri. Côte de Monbazillac are doar 1,3 kilometri, dar panta medie de 7,6% le poate da idei multor rutieri, care vor încerca să evite o sosire la sprint masiv. Acolo, în cazul în care evadarea va fi anihilată, fie unii ciclişti vor ataca, fie vor exista echipe interesate să ducă o trenă foarte puternică, astfel încât sprinterii puri să fie distanţaţi. Una dintre aceste echipe este Cannondale, deoarece etapa de vineri e ultima pe care liderul ei, Peter Sagan, o poate câştiga. Slovacul este sigur de al treilea succes consecutiv în clasamentul pe puncte, dar nu consideră acest Tur al Franţei ca fiind 100% reuşit, tocmai pentru că nu a obţinut o victorie. Motivaţia va fi uriaşă pentru Sagan, la fel ca şi presiunea, acumulată după numeroasele ratări de până acum.

Katusha şi Omega Pharma-Quick Step vor fi alte grupări interesate să ducă trena, deoarece îi au pe doi dintre favoriţii la sprint, Alexander Kristoff, respectiv Matteo Trentin. În teorie, şi Giant-Shimano ar trebui să se afle în faţă, dar prezenţa echipei olandeze e pusă sub semnul întrebării, după ce s-a întâmplat în ultima etapă de plat. Pe de altă parte, John Degenkolb nu are nevoie de un “lansator” pentru a se implica la sosirea tehnică din Bergerac, acolo unde, în mod normal, se va afla şi compatriotul său, André Greipel. În schimb, pentru Marcel Kittel, finalul s-ar putea dovedi mult prea dificil, din cauza acelei scurte ascensiuni de categoria a patra.

Totuşi, echipele menţionate mai sus nu vor avea o viaţă uşoară, pentru că atacanţii vor încerca să profite de prezenţa lui Côte de Monbazillac. Aflat în căutarea unui succes de la startul Turului Franţei, Greg Van Avermaet va fi un ciclist de urmărit pe final, la fel ca Sylvain Chavanel, Tony Gallopin sau Jens Voigt, pentru care etapa a XlX-a reprezintă ultima ocazie de a se face remarcat în acest Tur al Franţei.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: