Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Kittel şi restul

Spre deosebire de Il Giro, Turul Franţei rar oferă o etapă de plat care să le pună probleme sprinterilor puri. Tocmai de aceea, s-a ajuns ca în ultimii ani să apară un rutier care să domine sprinturile cu o asemenea autoritate, încât tot ce le-a mai rămas adversarilor săi a fost să lupte pentru celelalte locuri de pe podium. După perioade de domnie a lui Mark Cavendish, a venit rândul lui Marcel Kittel să fie stăpânul sprinturilor şi să îşi construiască un palmares la care puţini visează atunci când se apucă de ciclism.

Cum oponenţii lui au văzut că nu pot să îi pună probleme, singura cale prin care l-ar putea împiedica să câştige este să devină cinici şi să nu se mai implice deloc la trenă, astfel încât una sau mai multe evadări să reuşească în etapele de plat. Şi aceasta, deoarece Kittel a demonstrat că se descurcă chiar şi atunci când nu are la dispoziţie un “trenuleţ” la dispoziţie, deoarece absenţa unui “lansator” nu îl deranjează. În plus, germanul a ajuns să îi domine şi mental pe adversarii lui, aceştia părând învinşi încă dinainte de a declanşa sprintul.

Reims, Nîmes, Bergerac şi Paris sunt cele patru etape care le-au mai rămas la dispoziţie sprinterilor, dar dacă ceva nu se va schimba în bine pentru Alexander Kristoff, Peter Sagan, André Greipel sau Arnaud Démare, toate aceste oraşe vor purta pecetea lui Marcel Kittel la finalul cursei.

Single Post Navigation

One thought on “Kittel şi restul

  1. Zici tu sa devina cinici, dar nu prea s-a intamplat pana acum. Ba chiar am vazut ca Lotto tragea din greu, iar Greipel a fost aproape inexistent.
    Cred ca scenariul asta se va petrece doar cand vom avea o evadare cu oameni de la cel putin zece echipe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: