Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Tony Gallopin: “Obiectivul este să câştig o etapă”

44 de rutieri francezi vor concura în cea de-a 101-a ediţie a Turului Frantei, iar printre aceştia se va afla şi Tony Gallopin, învingătorul din San Sebastian, care va participa în Marea Buclă pentru al patrulea an la rând, de această dată alături de noua sa echipă, Lotto-Belisol. După o primă jumătate de sezon comme ci, comme ça, ciclistul în vârstă de 26 de ani este pregătit pentru cea mai importantă cursă din calendar, una în care speră să iasă în evidenţă şi să obţină acea victorie de etapă la care visează de când şi-a început cariera.

– Tony, sezonul acesta ai schimbat echipele. Cum este atmosfera în cadrul grupării Lotto-Belisol?

A fost foarte uşor să mă adaptez aici, deoarece Lotto-Belisol are aceeaşi mentalitate ca fosta mea echipă. Se concentrează pe aspecte similare şi mă înţeleg bine cu toţi rutierii de aici.

– Cum a fost sezonul tău de până acum?

A fost un an bun, dar nu unul perfect. Am obţinut câteva rezultate solide, însă nu pe cele la care am sperat. Primul meu obiectiv a fost Paris-Nisa, acolo unde am terminat în top zece. Apoi am venit pe şase în E3 Harelbeke şi pe locul trei în Brabantse Pijl, dar am avut ghinion în Turul Flandrei, unde am fost implicat în două căzături. În clasicele din Ardeni am muncit pentru echipă, însă nu am fost suficient de puternic, tocmai de aceea am spus că sezonul nu a fost perfect.

– Eşti mulţumit de cum au decurs lucrurile în ultimele două curse, Criteriul Dauphiné şi Campionatele Naţionale?

În Criteriul Dauphiné am avut picioare cu adevărat puternice, dar mi-au lipsit rezultatele. Totuşi, nu am luat asta ca pe un semn rău, deoarece a fost prima mea cursă după şase săptămâni în afara competiţiilor. Am tras pentru Jurgen Van Den Broeck şi am fost fericit că a avut o clasare atât de bună la general. La Naţionale, traseul nu mi s-a potrivit, însă am terminat pe locul zece şi m-am simţit bine.

– Cum stau lucrurile înainte de startul Turul Franţei?

E totul în regulă, dar niciodată nu poţi să ştii ce se va întâmpla şi cum te vei simţi. Am făcut totul pentru a fi în cea mai bună formă şi vreau să văd cum va decurge primul week-end. Sunt aici pentru a-l ajuta pe André Greipel pe plat, dar şi pe Jurgen Van Den Broeck pe munte. Apoi, în unele etape, cum ar fi cea de duminică, voi avea mai multă libertate şi voi încerca să obţin victoria. Obiectivul meu este să câştig o etapă anul acesta.

– Ai inspectat o parte dintre etape?

Evident, am parcurs traseul unor etape şi am remarcat că a doua şi a treia săptămână sunt cele mai dificile. Dar, în acelaşi timp, oferă multe oportunităţi de a merge în evadare. Câteva dintre acele etape mi se potrivesc.

– Te aştepţi la un Tur al Franţei mai dificil decât precedentele în care ai concurat?

Nu, nu cred că va fi cazul. Mai mult sau mai puţin, Turul Franţei este greu în fiecare an. E adevărat că avem pavate şi multe finişuri la altitudine, dar nimic nu se schimbă din punctul meu de vedere. Poate pentru rutierii de general va fi mai dificil, însă eu mă aştept la un Tur al Franţei obişnuit, în care voi da totul pentru a mă impune într-o etapă.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: