Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

Alberto Contador, Chris Froome, Vincenzo Nibali şi Alejandro Valverde sunt cicliştii despre care toţi vorbesc atunci când se referă la favoriţii pentru câştigarea Turului Franţei. Dintre aceştia, vreme de jumătate de sezon, singurul fără victorie a fost Vincenzo Nibali, criticat din cauza lipsei rezultatelor de managerul Astanei, Alexandre Vinokourov. Pe lângă palmaresul sărac din 2014, “Rechinul” a mai atras atenţia şi prin evoluţia slabă avută în Criteriul Dauphiné, ultima repetiţie pentru Le Tour, acolo unde a terminat pe locul şapte.

Când nimeni nu mai credea, Vincenzo Nibali a făcut uitate dezamăgirile trăite în ultimele luni şi le-a arătat tuturor că trebuie să fie luat în considerare pentru tricoul galben, câştigând titlul de campion naţional, o premieră în cariera sa. Pe traseul cursei Trofeo Melinda, folosit şi în urmă cu un an, rutierul Astanei a avut o evoluţie perfectă, în special la nivel tactic, mai întâi bazându-se pe ajutorul lui Michele Scarponi, iar apoi atacând pe ultima căţărare. Singurul care i-a putut răspunde lui Nibali a fost tânărul Davide Formolo, dar acesta nu a mai avut ce face la sprint, acolo unde a fost învins clar de compatriotul său.

La aproape 30 de ani, Vincenzo Nibali şi-a trecut în CV un nou succes de referinţă şi şi-a regăsit încrederea atât de necesară în luptele pe care le va da cu Froome şi Contador. În continuare, italianul se află sub adversarii săi, dar compensează prin determinarea fantastică şi psihicul foarte puternic de care dispune. Tocmai de aceea, este cert că Nibali va da totul în luna iulie pentru a încerca să câştige Turul Franţei în prestigiosul tricoul tricolor, o performanţă pe care a mai realizat-o doar legendarul Fausto Coppi, în 1949.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: