Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

267 de zile au trecut de la succesul lui Rui Costa la Firenze, acolo unde acesta l-a învins pe Joaquim Rodriguez şi a devenit primul portughez câştigător al titlului mondial. 267 de zile în care lusitanul a adunat multe căzături şi nu mai puţin de zece clasări pe podium, ce au dus la apariţia unei presiuni din ce în ce mai mari pe umerii săi, deoarece Turul Franţei se apropia, iar Rui Costa risca să se prezinte acolo fără niciun succes. Până la urmă, rutierul lui Lampre-Merida a obţinut acea atât de importantă victorie în Turul Elveţiei, cursa sa preferată, şi a arătat că blestemul tricoului curcubeu nu îl afectează.

Cu progrese evidente la contratimp, datorită cărora a limitat pierderile în raport cu germanul Tony Martin, liderul ierarhiei generale de la startul competiţiei, portughezul în vârstă de 27 de ani şi-a făcut calculele în jurul ultimei etape, în care a pornit într-o acţiune de totul sau nimic, alături de alţi oameni interesaţi să dea lovitura în clasament şi să schimbe scenariul previzibil pe care cursa l-a urmat până atunci. Autor al unei evoluţii inteligente, Rui Costa şi-a făcut perfect calculele pe căţărarea finală şi şi-a păstrat suficientă energie pentru a da un atac ce s-a dovedit decisiv.

Astfel, deţinătorul titlului mondial nu doar că s-a impus la Saas-Fee, dar a şi triumfat la general, devenind primul ciclist care a câştigat de trei ori consecutiv Turul Elveţiei, cursă pe care mulţi o consideră a patra cea mai importantă din lume, după cele trei Mari Tururi. Cu un moral solid, dar şi cu o formă din ce în ce mai bună, Rui Costa se va pregăti acum pentru Turul Franţei, unde va avea ocazia, în premieră, să conducă o echipă şi să se implice în lupta pentru clasamentul general. Având în vedere cum a mers săptămâna trecută, nu este deloc exclus ca purtătorul tricoului curcubeu să termine între primii cinci.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: