Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

În 2012, Eusebio Unzue a declarat că nu îl vede capabil pe Nairo Quintana să câştige un Mare Tur, în ciuda palmaresului deja solid pe care acesta îl avea atunci. Doi ani mai târziu, cuvintele sale s-au pierdut în vânt, după ce Quintana şi-a asigurat pentru totdeauna un loc în istoria ciclismului, devenind primul rutier sud-american care s-a impus în Turul Italiei. Succesul lui Quintana, aşteptat încă de la startul cursei, nu a fost chiar floare la ureche, columbianul confruntându-se cu probleme de sănătate care au fost aproape să îl scoată din joc, asta şi dacă adversarii săi ar fi ştiut să profite de situaţia în care se afla. Cum ciclistul echipei Movistar şi-a ascuns bine suferinţa şi s-a recuperat exact înaintea etapelor-cheie, soarta tricoului roz a fost pecetluită în favoarea sa.

Deşi mulţi şi-ar fi dorit să îl vadă în Turul Franţei, acolo unde a terminat pe locul secund în urmă cu doar un an, Quintana a venit la startul Il Giro, decizia finală aparţinându-i managerului lui Movistar, acelaşi Unzue. Hotărârea acestuia s-a dovedit a fi extrem de inspirată, deoarece traseul din Corsa Rosa i s-a potrivit micuţului căţărător mult mai bine decât cel din Le Tour, iar Quintana, chiar dacă nu i-a învins pe Alberto Contador sau Chris Froome, a prins o încredere fantastică după acest triumf, în acelaşi timp câştigând o experienţă care îl va ajuta enorm în viitor, atunci când va încerca să se impună în alte Mari Tururi.

Columbianul în vârstă de doar 24 de ani este cel mai bun căţărător din lume la ora actuală, dar nu doar pe munte se descurcă excelent, progresul înregistrat la contratimp fiind uluitor. Dacă va continua astfel, Nairo Quintana va deveni în doar câteva stagiuni unul dintre cei mai compleţi rutieri din pluton şi va porni toate Marile Tururi ca principal favorit la victorie. De altfel, învingătorul din Il Giro pare să nu aibă limite atunci când vine vorba despre cursele pe etape, un motiv în plus pentru ca mulţi să susţină că el va fi următorul ciclist cu succese în cele trei Mari Tururi, dar şi primul, de la Marco Pantani, care va face dubla Il Giro – Le Tour în acelaşi sezon.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: