Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Kittel, membrul unui club select

La startul Turului Italiei, trei rutieri aveau oportunitatea de a intra în rândul cicliştilor cu victorii de etapă în toate Marile Tururi: Daniel Martin, Samuel Sanchez şi Marcel Kittel. Irlandezul s-a accidentat la claviculă şi a abandonat în chiar etapa inaugurală, spaniolul nu se poate gândi la un succes cât timp colegul său de la BMC, Cadel Evans, se află în cărţi pentru tricoul roz, astfel încât doar Kittel mai rămânea cu şanse reale de a-şi îndeplini acest obiectiv.

Germanul, aflat la debutul în Giro, a profitat de prima ocazie pe care a avut-o pentru a trece victorios linia de sosire şi a bifa al şaselea succes într-o cursă de trei săptămâni, după Vuelta 2011 (o etapă) şi Le Tour 2013 (patru etape). Datorită rezultatului de sâmbătă, Marcel Kittel a intrat într-un club select, al rutierilor aflaţi în activitate cu etape câştigate în toate cele trei Mari Tururi: Daniele Bennati, Mark Cavendish, Tyler Farrar, Juan Manuel Garate, Simon Gerrans, Philippe Gilbert, André Greipel, Thor Hushovd, Pablo Lastras, David Millar, Alessandro Petacchi şi Joaquim Rodriguez.

La fel de important pentru ciclistul echipei Giant-Shimano a fost că victoria nu a lăsat nicio urmă de îndoială privind forma sa din acest moment, germanul fiind cu o clasă peste toţi ceilalţi sprinteri din Turul Italiei. Începutul excelent de Giro, dar şi noul regulament pregătit de organizatori pentru clasamentul pe puncte, îi dau speranţe fostului campion mondial de contratimp la juniori că poate pleca acasă cu tricoul roşu; pentru asta, Kittel mai are nevoie de măcar trei succese, dar şi să se asigure că va trece peste infernalele etape de munte din ultima săptămână.

Single Post Navigation

Lasă un comentariu