Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2014 – etapa a lll-a

T15_Fassa_alt

Ultima zi petrecută departe de continent va porni de la Armagh şi îi va duce pe ciclişti la Dublin, în Irlanda, ţară care a fost vizitată şi de Turul Franţei, în 1998. De altfel, la Dublin, în prima etapă de acelei curse, victoria i-a revenit belgianului Tom Steels, aflat atunci la Mapei. Acum, tot sprinterii vor ocazia să se facă remarcaţi, asta după ce o evadare va avea grijă să ia punctele puse în joc pe cele două căţărări de categoria a patra ce vor apărea în primii 51 de kilometri.

În ultima parte a etapei, caravana va rula din nou de-a lungul coastei, ceea ce înseamnă că pericolul formării unor “borduri” va persista. La fel ca sâmbătă, kilometrul de final va aduce obstacole, un viraj cu 500 de metri înainte de sosire şi un sens giratoriu exact când mai rămân 250 de metri. De notat că şi duminică se anunţă ploaie, ce poate juca un rol important în deznodământul etapei, care va avea loc nu departe de stadionul Aviva, ce a găzduit în 2011 finala Ligii Europa.

Marcel Kittel va porni ca mare favorit, succesul obţinut la Belfast fiind extrem de impresionant. Finişul etapei a treia i se potriveşte de minune germanului de la Giant-Shimano, care va avea ocazia să îşi facă un frumos cadou cu ocazia împlinirii a 25 de ani. Având în vedere cât de bine a arătat Kittel la Belfast, e greu de crezut că poate fi învins. Cu toate acestea, Elia Viviani, Giacomo Nizzolo şi Nacer Bouhanni vor încerca să îi pună probleme sprinterului echipei Giant-Shimano şi să oprească ceea ce s-ar putea transforma într-o lungă serie de victorii. Dacă aceştia sunt candidaţii la podium, pentru un loc în top zece vor emite pretenţii Michael Matthews, Davide Appollonio, Jetse Bol, Roberto Ferrari, Francesco Chicchi sau Manuel Belletti.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: